Opgeruimd staat netjes! Laatste 'ISIS Beatles' zijn ook in hun jihadistische kraag gevat

Geen categoriefeb 09 2018, 8:00
Het opruimen van de restantjes van het bloeddorstige ISIS-kalifaat vordert gestaag. Vandaag werden de laatste twee "ISIS Beatles" opgepakt. De jihadisten van Engelse afkomst waren vernoemd naar de bekende popgroep vanwege hun alleraardigste voorkomen. Maar maak je geen illusies: het zijn moordenaars die de dood van tientallen mensen op hun geweten hebben.
ISIS is in 2018 een schim van zichzelf. Althans, in Syrië en Irak. Het bestaat nog wel, maar stelt eigenlijk bijna niets meer voor. Het is net het Nederlandse voetbal, maar dan met zwarte vlag in plaats van oranje shirt. En een kapmes in plaats van een bal.
Het doek is dan ook gevallen voor twee absolute "sterspelers" van ISIS. Het voormalige kalifaat werd namelijk geteisterd door een 'Brits' viertal die al snel de bijnaam The Beatles kregen. De voorman was "Jihadi John", die bekend was omdat hij de beul was die gijzelaar James Foley onthoofde. Maar ook zijn onderdanen waren bepaald geen lieverdjes. Aan hun schrikbewind komt vandaag dan eindelijk een einde, zo kunnen we lezen:

"Twee Britse strijders van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) die verantwoordelijk zijn voor het martelen en onthoofden van westerse gijzelaars in Syrië zijn door Koerdische strijdkrachten opgepakt. Dat bevestigen twee regeringsofficials uit de Verenigde Staten.

De twee zijn geïdentificeerd als Alexanda Kotey en El Shafee Elsheikh. Ze zijn al begin van dit jaar gearresteerd in het oosten van Syrië. IS is grotendeels verslagen in het gebied, maar Abu Bakr al-Bagdadi, de leider van de organisatie is nog steeds voortvluchtig."

De rust zal voorlopig nog niet wederkeren in de ooit door ISIS bezette gebieden, gezien meerdere grootmachten azen op de gebieden die ISIS heeft achtergelaten. In Noord-Syrië wordt daarom zelfs een felle strijd uitgevochten. Maar de ISIS-Beatles maken het niet meer mee: zij kunnen in de cel nu klagen help me if you can, I'm feeling down. En dat is helemaal dikke prima.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten