Hillary Clinton: ''Donald Trump leeft van chaos. Met hulp van rechtse media buit hij verdeeldheid uit''

Geen categoriemrt 10 2018, 15:00
In een interview met het Algemeen Dagblad, gaat Hillary Clinton hard in op de huidige situatie van de Verenigde Staten. Volgens haar is het helemaal de verkeerde kant op gegaan, maar gebrek aan zelfreflectie blijft toch de boventoon voeren. Ook in haar boek 'What Happened' laat ze zichzelf vooral buiten beschouwing. Het is vooral 'jij-bakken' en daar blijft het bij.
Men weet dat ik niet zo heel positief ben over Donald Trump, misschien dan alleen om het feit dat bijna alle media in de Verenigde Staten een verbaasde reactie gaven bij zijn winst. Die reactie was en is nog steeds onbetaalbaar. Toch ben ik, net als zo veel mensen, ook niet positief over Hillary Clinton. Ze wordt hier in Nederland onthaald als een grote heldin en een voorbeeld voor ons allen. Men vergeet dan maar even alle fouten die zij heeft begaan, zoals wat er is gebeurd in Benghazi.
Enfin, heel veel negativiteit richting Donald Trump, zoals we van haar konden verwachten. Het wordt nu een beetje lachwekkend, aangezien zij de grote verliezer is in dit spel. Het lijkt toch een beetje afzeiken vanaf te zijlijn, terwijl je zelf het spelletje verloren hebt. Oh wacht, dat is ook gewoon zo.

,,Deze regering zorgt voor een vacuüm in de wereld, dat wordt opgevuld door mensen zoals Vladimir Poetin, Xi Jinping, Recep Tayyip Erdogan en anderen. Mensen die hun macht willen vergroten en rekeningen willen vereffenen."

,,De VS praat niet meer over mensenrechten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt uitgehold. Als je met Kim Jong-un wilt praten over zijn kernwapens, dan heb je daar ervaren diplomaten voor nodig. Mensen die de dossiers en Noord-Korea kennen, de taal spreken. Die mensen zijn weg. Je kunt geen diplomatie hebben zonder diplomaten. Dat gevaar wordt door de regering-Trump niet onderkend.''

Het is lichtelijk hypocriet, aangezien met de halve oorlogsretoriek die Clinton voerde richting Poetin, men zich moet afvragen of haar beleid zo goed zou zijn geweest. Ik denk namelijk van niet. Het bleef een keuze tussen twee kwaden, niet per se goed versus kwaad. Clinton leeft van de tegenstelling met Trump, nog steeds. Dat zal nog wel een tijdje zo blijven. Het verkoopt goed en haar boeken zullen er ook niet onder lijden. De zoveelste lucratieve poppenkast.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten