Ongelooflijk: antidemocraten D66 janken tranen met tuiten dat de eigen Turkse kandidaten de Raad ingaan door voorkeursstemmen

Geen categoriemrt 25 2018, 16:00
Sommige mensen zouden dit gerechtigheid noemen.
Als je wilt weten hoe gestoord, hypocriet, en antidemocratisch D66 is, welnu, zoek niet verder. Tegenover journalisten van het Algemeen Dagblad klagen prominente leden van de afdeling Dordrecht namelijk dat twee Turkse kandidaten via voorkeursstemmen de Gemeenteraad in zijn gekomen.
In Dordrecht behaalde D66 drie zetels. Normaal gesproken zou de top drie van de lijst die zetels in handen krijgen: lijsttrekker Kevin Noels, de nummer 2 Eelco de Vos en de nummer 3 Paul Tiebosch. Maar wat blijkt? Twee Turkse kandidaten, die op respectievelijk plek 9 en plek 30 (!) gezet waren blijken zoveel voorkeursstemmen gekregen te hebben dat zij de Raad ingaan, en dus niet de nummers twee en drie.
Nummer 9 Osman Bosuguy legt uit:

"Continu campaignen is mijn drijfveer geweest. Ik dacht bij mezelf ‘gewoon gas geven’."

En de nummer 30, Ahmet Polat:

"Ik ben overdonderd. Iedereen is overdonderd. De mensen hebben mij het vertrouwen gegeven: ‘Jij moet dit gaan doen'."

In plaats van de heren te feliciteren zijn hun partijgenoten woedend. Tiebosch klaagt:

"Ahmet heeft er met mij ook niet over gesproken dat hij campagne voerde voor zichzelf. Hij stond op een niet verkiesbare plek."

Hij stond wel degelijk op een verkiesbare plek, Paul. Namelijk op de dertigste plaats. Als je op de lijst staat ben je verkiesbaar. Punt. Dat jij daar als nepdemocraat moeite mee hebt omdat jij wel even bepaald wie er in de raad mogen komen is jouw probleem.
Ook De Vos doet mee met het jankebalken:

"Bosuguy had ik verwacht. Hij heeft knetterveel campagne gevoerd in de Dordtse Turkse gemeenschap. Maar Ahmet had ik niet verwacht. Hij had geen politieke ambities, zei hij."

Dit is zo ongelooflijk tekenend voor D66. Die partij behandelt Turken (en andere allochtone kandidaten) als stemvee. Je zet een Turk op de lijst omdat je dan wat extra stemmen krijgt. Maar die worden wel gebruikt om een autochtone, traditionele D66'er de politiek in te loodsen. Turken mogen stemmen trekken én stemmen, maar ze moeten vooral niet denken dat ze iets in te brengen hebben in de partij -- en al helemaal niet in de gemeenteraad.
De arrogantie is werkelijk stuitend... maar helaas ook bijzonder veelzeggend. Want D66 is een ongelooflijk arrogante, hypocriete, en -- als puntje bij paaltje komt ook nog eens -- racistische partij.
Nou, beste Tiebosch, De Vos en Noels, ik vind het heel mooi voor de heren Bosuguy en Polat dat het ze gelukt is om in de gemeenteraad te komen. Ze hebben slim en goed campagne gevoerd. Gefeliciteerd! Als jullie partijgenoten daar een probleem mee hebben moeten ze maar eens een cursus "democratie" volgen.
Oh, en dat het AD meldt dat zij raadszetels "wegkapen" is écht een grof schandaal. Ze kapen helemaal niets. De kiezer heeft gestemd. Zij hebben recht op die zetels. Punt. De enige mensen die deze zetels alsnog proberen te kapen zijn Tiebosch en De Vos die duidelijk via de media druk op hun partijgenoten proberen te zetten om hen zo ver te krijgen hun zetel alsnog op te geven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten