Shoot me now! 'Binnen drie jaar verkoopverbod op gasgestookte cv-ketels'

Geen categoriemrt 28 2018, 14:00
Je wordt er langzamerhand steeds vermoeider van: het grote bedrijfsleven en radicale milieuclubs die samenwerken om de consument een oor aan te naaien. Nu dit weer:

Binnen drie jaar moet het verboden worden om een gasgestookte cv-ketel te kopen. Daarvoor pleiten vijftien partijen, waaronder Gasunie en Essent, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche Uneto-VNI en milieuorganisaties als Greenpeace.

Volgens het Algemeen Dagblad is de kans "groot" dat de coalitiepartijen het plan overnemen. Dit houdt in dat het vanaf 2021 verboden wordt om gasgestookte cv-ketels te verkopen. Wel vermeldt de krant heel blij dat de milieugestapo je huis niet binnenvalt als je nog een "ouderwetse" ketel hebt vanaf dan. Pas als die vervangen wordt moet je een "milieuvriendelijk alternatief" (eigenlijk is het dan geen alternatief meer, maar een verplichting) kopen.
Je zou denken: hoe komt het toch dat de bedrijven en organisaties op één lijn zitten. Nou: geld.

Alternatieven zijn onder meer hybride en ook volledig elektrische warmtepompen. Die gebruiken minder of zelfs helemaal geen gas. Ze zijn wel fors duurder, ook na aftrek van subsidie.

Maar 'beloven' de bedrijven, ze gaan er echt álles aan doen om die andere versies van de ketel "goedkoper" te maken. Uiteindelijk. Niet goedkoper dan een gasketel, haha!, maar wel goedkoper dan nu. Hopen ze. Enzo.
Zoals Alexander Sassen van Elsloo terecht twittert:
https://twitter.com/sassenvanelsloo/status/978901750794121216
Inderdaad. Shoot me now. Ik ben er klaar mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten