Video! Eva Jinek maakt zich belachelijk bij Hillary Clinton: "Ik heb een foto..."

Geen categoriemrt 14 2018, 9:00
Dit moet je zien.
Gisteravond zond KRO-NCRV een interview uit van Eva Jinek met Hillary Clinton. Dat interview was in veel opzichten volstrekt belachelijk, maar het werd pas écht lachwekkend toen ze er eerlijk voor uitkwam dat ze een vreselijke fangirl is van de Amerikaanse politica.
"Ik wilde u nog iets vertellen," zei Jinek aan het einde van de video. "Ik heb een foto. U vindt me vast raar. Ik heb deze foto sinds mijn negentiende. Het heeft in alle huizen waar ik heb gewoond gestaan."
Mevrouw stond op, liep even weg om iets op te halen, en kwam inderdaad terug met een foto in haar hand (de foto zat in een lijstje). Je zou denken dat het een foto was van Jinek zelf, of misschien van een geliefd familielid, maar nee, niets is minder waar. Het was een foto van een jonge Bill en Hillary Clinton.
"Elke keer als ik dacht: Dit gaat niet, ik geef het op," legde Jinek uit aan Clinton, "dan dacht ik: Wat zouden Hillary en Bill zeggen?"
Oftewel: ze gebruikt Bill en Hillary als een soort van niet-aanwezige inspiratiebronnen. En ze is daar zo trots op dat ze niet kon wachten om Hillary die foto te laten zien.
En Hillary? Die wist duidelijk niet wat ze ermee aan moest. Ze boerde iets over "dit is uit de oertijd" en "geef nooit op," maar ze keek vooral (met een grote lach op het gezicht) naar haar assistenten die achter de camera's stonden.
"Ik ben blij dat ik u heb mogen ontmoeten," zei Jinek.
Tja.
Logischerwijze laten Twitteraars geen spaan heel van fangirl Jinek:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten