Dictatoriale Kajsa Ollongren heeft lak aan Harense kiezers én D66 Haren: de fusie met Groningen MOET doorgaan

Geen categorieapr 18 2018, 10:00
Mevrouw weet het beter. En met 'het' bedoel ik 'alles.'
In Haren vinden ze het maar niets: wat Den Haag betreft moet er gefuseerd worden met de gemeente Groningen. Als je in Den Haag woont klinkt dat vast heel leuk, maar inwoners van Haren (gemeente Ten Boer) vinden het een vreselijk slecht idee. Ze zijn hun eigen gemeente en zien zichzelf weliswaar provinciaal als Groningers, maar niet als stadjers.
Gisteren werd er gedebatteerd over deze kwestie in de Tweede Kamer. Met name de inbreng van FVD-leider Thierry Baudet was formidabel. Hij veegde de vloer aan met het Haagse beleid en dan specifiek met minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren, die de mening van maar liefst 75% van de inwoners van Haren naast zich neerlegt. Want, maakte ze gisteren duidelijk, de fusie gaat gewoon door.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/986334820040085504
Baudet gebruikte harde woorden, maar dat was niet meer dan terecht. Het optreden van Ollongren is ronduit dictatoriaal. Ze heeft lak aan de mening van normale Nederlanders en is "immuun" voor kritiek (zoals Baudet zei).
Baudets kritiek op al die fusies van gemeenten was 100 procent correct. "De Nederlandse bevolking wordt onteigend," zei hij. "Dat gaat via de Europese Unie waar alle macht naartoe gaat, dat gaat via de fusies van gemeenten eufemistisch aangeduid als 'herindelingen'. Maar waar het eigenlijk op neerkomt is dat er steeds grotere conglomeraten worden opgetuigd waar professionele managers -- mensen die denken in powerpoint presentaties, mensen voor wie burgers een cijfertje zijn, een getalletje in een Excel-sheet. Dat soort mensen die dáár zitten," zei hij terwijl hij naar het kabinetsvak wees, "mensen die dáár zitten" (de Tweede Kamer in wijzend) "van D66, van de VVD, van het CDA. De professionele kartelbestuurders die bezig zijn om de democratie in dit land om zeep te helpen."

"Nederlanders, zie het gebeuren. Kijk ernaar, trek er lering uit, en stem niet meer op deze partijen."

En dan de uitsmijter:

"35 gemeenten worden de komende 24 uur geherindeeld. Het is een eufemisme dat doet denken aan het eufemisme 'geholpen' zoals we dat gebruiken voor huisdieren."

Ondertussen is de situatie zo erg dat zelfs Ollongrens eigen partij -- natuurlijk de lokale afdeling -- haar vertelt dat ze a) geen idee heeft waar ze over praat en b) dat ze maar eens moet luisteren naar kiezers.
https://twitter.com/d66haren/status/986325624942944256
De waarheid? Van Kajsa Ollongren. Ha!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten