Knettergekke rechter: Starbucks moet waarschuwing op bekers zetten dat koffie "kanker kan veroorzaken"

Geen categorieapr 01 2018, 16:00
Totaal knettergestoord.
Dat sigarettenfabrikanten gedwongen worden om consumenten te informeren over de nadelige gevolgen van het gebruik van hun producten, soit. Sterker nog, dat is niet meer dan logisch. De band tussen roken en allerlei dodelijke ziektes is overduidelijk. Een sigaret geconsumeerd op de manier waarop dat de bedoeling is doet ongelooflijk veel schade aan het lichaam van de roker.
Helaas zijn er knettergekke rechters die veel verder gaan. Zo heeft een rechter in Californië -- Amerika dus -- van de week besloten dat Starbucks en andere koffie-café's voortaan een duidelijke waarschuwing op hun bekers moeten zetten dat koffie kanker kan veroorzaken. Eén of andere idiote groep had de koffiebedrijven aangeklaagd omdat de stof acrylamide in koffie zit. Als je die stof in grote hoeveelheden consumeert kan dat mogelijk kanker veroorzaken.
Natuurlijk lieten Starbucks, Dunkin' Donuts, etc. weten dat dit volstrekt belachelijk was, omdat de stof in een bijzonder kleine hoeveelheid in koffie zit. Maar, zei de rechter, de bedrijven hebben niet genoeg bewezen dat die lage kwantiteit significant is. Oftewel, ze hebben niet kunnen bewijzen dat de stof in koffie géén kanker veroorzaakt.
Of je even kunt bewijzen dat iets niet het geval is. Het moge duidelijk zijn: deze rechter heeft bepaald geen kaas gegeten van de wetenschap.
Dat maakt de uitspraak al gestoord genoeg, maar het wordt nog erger. Recente studies hebben namelijk duidelijk gemaakt dat het drinken van koffie het risico op bepaalde kankersoorten verkleint. De rechter negeert dat soort onderzoeken gewoon omdat er één stofje in koffie zit dat, als je het in grote hoeveelheden nuttigt, kankerverwekkend is. Tja. Misschien dat je dan geen 250 koppen koffie per dag moet drinken?
Gekker dan dit wordt het natuurlijk niet. Maar ja, we hebben het dan ook over Californië he, de meest linkse en dus gekke staat van Amerika.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten