Massamoord in Canada: man rijdt bewust met busje in op voetgangers, minstens 10 doden

Geen categorieapr 24 2018, 6:16
15 andere mensen zijn gewond opgenomen in het ziekenhuis.
Terwijl wij lekker aan het slapen waren gingen inwoners van Toronto vannacht onze tijd door een hel. Op het moment dat het razenddruk was op één van de populairste winkelsteden van de Canadese stad reed een gek namelijk bewust in op voetgangers. Daarbij kwamen minstens tien mensen om het leven. Vijftien anderen zijn gewond opgenomen in het ziekenhuis.
De naam van de terrorist is Alek Minassian, een 25-jarige man uit Richmond Hill. Er doen al video's de rondte van Minassian die het op wil nemen tegen de politie en agenten toeschreeuwt dat ze hem moeten doden. Hij beweerde onder meer een vuurwapen in zijn zak te happen. De politieagent is daar niet van onder de indruk. Even later ligt Minassian op de grond terwijl de agent hem handboeien omdoet.
Politiechef Mark Saunders zegt dat Minassians misdaad "bewust" was. De enige vraag is: waarom kwam hij tot deze vreselijke misdaad? Wat was het doel ervan? Het zou een "suicide by cop"-poging kunnen zijn, maar het kan natuurlijk ook terrorisme zijn. Deze strategie om zoveel mogelijk onschuldige mensen de dood in te jagen is al verschillende malen gebruikt door in het Westen wonende radicaal-islamistische terroristen. Aan de andere kant is Minassian natuurlijk een Armeense naam, wat de kans kleiner maakt dat het om een extremist gaat. Maar wie weet. De Canadese politie stelt in ieder geval "niets uit te sluiten."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten