VVD: 'Stap op te zeuren' - Of er wel genoeg homo's en vrouwen op TV praten

Geen categorieapr 05 2018, 20:00
De VVD heeft er even geen zin in, dat gemiep over voldoende homo's, vrouwen, minderheden en de controle op of deze groepen wel voldoende op tv zijn en aan het woord worden gelaten. Het plan van minister Van Engelshoven (D66, surprise!) vindt dan ook geen steun bij de VVD.
VVD-Kamerlid Dilan Yesilgoz verwoordt het iets netter dan mijn titel en zegt: 'Je moet je als overheid heel ver houden van het bemoeien met de inhoud van programma's.' Hartstikke goed mevrouw Yesilgoz, u denkt tenminste na. Wie kan het nou wat schelen of Jamai wel zeven minuten in beeld is geweest en of dit wel positief genoeg was? 'Positief genoeg?' vraag je dan. Ja, want het gaat er niet alleen om dat we op tv genoeg homo's en vrouwen te zien krijgen, maar ook of ze niet onevenredig negatief of te stereotiep in beeld worden gebracht. Als je Joling en Gordon van de buis wil hebben, zeg dat dan gewoon?
Ergens heb ik natuurlijk ook wel begrip voor het plan van de minister. Het zal me toch maar gebeuren dat ik een keer televisie aan het kijken ben en een homo negatief in beeld zie worden gebracht. M'n hele mening zou door dat ene moment beïnvloed kunnen worden en voor je het weet lok ik homo's via Grindr. Maar ja, de VVD vind dat risico blijkbaar verwaarloosbaar (ik ook).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten