Europese Commissie wil 300 miljard meer uitgeven na Brexit, Nederland kan gaan lappen

Geen categoriemei 02 2018, 20:00
Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, vind 1000 miljard niet genoeg en doet voorstellen om nog eens 300 miljard extra over de balk te smijten na de Brexit. Zo meldt het AD.
Nederland is onder meer voorstander van bezuinigingen, juist na de Brexit maar Juncker trekt zich daar allemaal niets van aan. Geld moet immers rollen volgens de Europese Commissie. Concreet komt het er op neer dat Nederland, dat al nettobetaler is, twee tot drie miljard extra zal gaan moeten betalen.
De Brexit kost de EU zo'n 12 miljard aan inkomsten en ook vervallen de 'kortingen' die de meeste landen op het moment nog hebben. In de Tweede Kamer wordt onder andere door SP-Kamerlid Renske Leijten verontwaardigd gereageerd. 'Absurd' noemt ze het, en dat is het ook! Nederland, Denemarken en Oostenrijk wijzen het voorstel voor de begroting dan ook af. Frankrijk en Duitsland zijn echter wel voorstander.
Ook wordt er op de landbouwsteun gekort, zo'n 6% minder subsidie voor de boeren. Van dit geld is ook totaal niet bewezen dat het ook maar iets heeft uitgehaald behalve het kunstmatig in stand houden van flut boerderijtjes die niks opleveren. Prima voor de Nederlandse landbouwers want die hoeven nu niet langer op te boksen tegen bijstandboertjes uit Roemenië.
In 2020 wordt de knoop doorgehakt. Dat is tijd zat om een extra baantje te vinden want dat geld moet toch ergens vandaan komen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten