Voorstel LPF Eindhoven voor behoud straatnaam 'Witte de With' verworpen, wordt naam van Turkse piraat 'Barbaros'

Geen categoriejun 13 2018, 16:00
Potverdorie zeg wat een succes die multiculturele integratieprojectjes overal! Zit je dan in Eindhoven met je lijpe Turkse piraten straatnaam!
Hier is het allemaal om te doen:
[embed]https://twitter.com/TjerkLangman/status/1006613395108450305[/embed]
Langman is raadslid voor de LPF in Eindhoven. Zij konden daar beslissen over de straatnaam die eerst nog de Witte de With straat heette. Door het leuke idee om burgers meer te betrekken bij dit proces konden zijn omwille van burgerparticipatie hun invloed uitoefenen. Naar het schijnt wonen er nogal veel Turken in de wijk, die dus massaal tegen het behoud van de naam stemden en de naam van een Turkse piraat aan hun straat willen geven.
De reacties op het bericht van het raadslid zijn dan ook niet mals en is terecht 'ophef' te noemen. De naïviteit druipt er ook bij af van het idee om zo maar burgerparticipatie toe te staan bij groepen waarvan je weet dat zij niet gaan participeren aan onze samenleving en de zaak naar hun hand willen zetten. Alsof je je kinderen mee laat beslissen over naar welk restaurant jullie zullen gaan, dan weet je dat je de McKortingscodes er ook alvast bij kunt gaan pakken. Maar goed, niet zo gek met VVD, CDA, GroenLinks en PvdA, daarvoor was het nog linkser met SP en D66 in plaats van CDA en VVD.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten