Amerikaanse ambassade waarschuwt voor demonstraties in Verenigd Koninkrijk

Geen categoriejul 10 2018, 19:00
Donald Trump komt donderdag aan in Groot-Brittannië. Dit zou er volgens de Amerikaanse ambassade toe kunnen leiden dat er grote demonstraties op touw worden gezet. Aldus de Telegraaf.
Óók zijn er mensen die hem juist willen verwelkomen. Die zullen er daar wel in de minderheid zijn. Enfin, het is natuurlijk opmerkelijk te noemen dat een Amerikaanse president zoveel rumoerigheid opwekt maar we hebben het over Trump en het links van 2018 dus who are we kidding.
Wat wél opmerkelijk is is de omvang en de manier waarop de demonstraties plaats zullen gaan vinden. De Amerikaanse ambassade spreekt namelijk niet van enkelvoud maar over meerdere demonstraties waaronder een met plannen om een gigantische oranje Trump-baby-ballon door de straten te laten vliegen.
De Amerikaanse president zal tijdens zijn bezoek zowel Theresa May als koningin Elizabeth ontmoeten én even langswippen bij zijn eigen golfbanen in Schotland. Even kijken of het er allemaal nog mooi en groen bij ligt, zullen we maar zeggen.
Of er tegen een specifiek beleid of gewoon tegen Trump zelf wordt gedemonstreerd is niet uit het artikel op te maken. Trump zal zich de woede sowieso op de nek hebben gehaald om zijn immigratiebeleid en zijn steun van Brexit-voorstander Nigel Farage.
Of er (en hoe groot de) rellen zullen zijn moeten we ook maar zien. Een situatie zoals in Hamburg een tijdje terug is wellicht niet geheel ondenkbaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten