Donald Trump draait 180 graden: 'kritiek op Theresa May en de Brexit is fake news'

Geen categoriejul 13 2018, 18:00
Oh oh oh, waar zijn we nu toch weer in beland? Eerst waren we overtuigd van het feit dat Donald Trump kritiek heeft op Theresa May en haar Brexit-strategie. Hij heeft zelfs beweerd dat een handelsverdrag nu heel erg moeilijk gaat worden om af te sluiten met de Britten. De Britse krant, The Sun, heeft een recording van het gesprek naar buiten gebracht. Dat bracht Theresa May in grote verlegenheid.
Na een gesprek met de Britse premier, draait Donald Trump ineens 180 graden. Hij heeft helemaal geen kritiek op May en vindt het allemaal wel best. Hoe de Brexit ook zal verlopen, dat maakt hem helemaal niet uit. Het nieuws over zijn kritiek op May (dus ook de opname)? Fake news! Knap hoor, zo erg de realiteit ontkennen dat je er zelf nog van overtuigd bent ook.

Na een gesprek met May op het buitenverblijf Chequers ontkende Trump dat hij kritiek heeft gehad op May en sprak hij van nepnieuws. Hij zei dat de krant niet het hele gesprek heeft gepubliceerd en positieve opmerkingen over May heeft weggelaten. De uitspraak is opmerkelijk, want The Sun heeft een video van het interview online gezet, waarin te zien is dat Trump zegt wat de krant heeft opgeschreven.

Maar volgens Trump was hij juist heel positief over May in het interview. "Ik heb veel respect voor haar", zei hij vanmiddag op een persconferentie, waar May ook bij was. "Ze doet het geweldig."

"Ik zei vanochtend tegen May: ik wil mijn excuses aanbieden", zei Trump. "Toen zei May: maak je geen zorgen, het is de pers maar."

Wat een bizar verhaal is dit weer, eentje waarbij je toch op je achterhoofd gaat krabben en je perceptie op de werkelijkheid bevraagt. Dat is natuurlijk ook zijn bedoeling, dat je je gaat afvragen of jij zelf niet gewoon bij het verkeerde eind hebt. Hoe kan het anders geïnterpreteerd worden?
Dat speelt hij op een goede manier, maar hij kan moeilijk de opnames van The Sun gaan ontkennen. Ik vraag mij ook af wat voor verklaring hij dan zou geven, iemand met dezelfde stem? Altijd lachen met die vent.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten