Jodenhaat is terug van weggeweest: antisemitische jongeren gooien stenen door ruiten joodse school

Geen categoriejul 06 2018, 20:00
Ook scandeerden ze antisemitische leuzen.
Als je denkt dat het antisemitisme alleen in Nederland een comeback maakt heb ik slecht nieuws voor je: het gebeurt in heel Europa. Zo was het de voorbije week mis in Wilrijk. Het Belgische Nieuwsblad bericht dat een "vandalen" het daar vijf dagen achter elkaar gemunt hadden op de lokale joodse school. "Daarbij werden er stenen door de ruiten van de school gegooid, en beschadigden de vandalen ook het hekwerk."

Een buurtbewoner zag dinsdagavond hoe drie jonge mannen de school binnendrongen, en belde de politie. Die was snel ter plaatse en kon één verdachte na een korte achtervolging in het nabijgelegen Steytelinckpark oppakken. De jongelui gaven toe ook antisemitische leuzen te hebben gescandeerd.

Wat gebruikt die krant toch interessante termen he? "Vandalen" en "jongelui." Uhu. Het zal ongetwijfeld niet heel politiekcorrect van me zijn, maar ik wil dan eigenlijk toch wel wat meer weten over de achtergrond en ideologie van de "jongeren" in kwestie. Het past allemaal namelijk nogal goed in een bepaald beeld -- een ontwikkeling die we de afgelopen jaren (en eigenlijk decennia) waargenomen hebben in West-Europa. Je gaat je dan toch afvragen of dat nu óók weer zo is. En zo niet, wie er dán achter zitten -- en of er misschien ook een trend gaande is in andere kringen.
Maar ja, helaas worden die vragen voorlopig niet beantwoord. Want de Belgische media -- die het zouden moeten weten -- doen er niets mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten