Oostenrijk sluit grenzen als Duitsland migranten daadwerkelijk terugstuurt!

Geen categoriejul 03 2018, 16:00
Sebastian Kurz laat er geen gras over groeien! Hij wil de grenzen met Italië en Slovenië zo snel mogelijk sluiten als blijkt dat Duitsland daadwerkelijk migranten terug gaat sturen. Dat meldt de NOS.
Kurz is er bang voor dat migranten die niet langer kans maken om in Duitsland te kunnen blijven, zullen uitwijken naar andere landen. Oostenrijk en landen grenzend aan Oostenrijk zijn dan voor de hand liggende bestemmingen. 'Mooi niet!', zo denkt Kurz.
De vrees is dat de gesloten migrantencentra die in Beieren moeten komen (grenzend aan Oostenrijk) problematisch zullen gaan worden voor Oostenrijk zelf. Dit en het voortdurende geklooi van EU-lidstaten omtrent de migratiestromen, maken dat Oostenrijk de migratiecrisis tot hoofdpunt maakt tijdens haar voorzitterschap van de Europese Unie. 'Een Europa dat beschermt' wordt de slogan. De gedachte hierachter is dat een Europa zonder binnengrenzen alleen mogelijk is met sterke buitengrenzen, aldus Kurz.
Angela Merkel lag al met Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Seehofer, in de clinch over het sluiten van de grenzen, dus Kurz moet voor haar extra zout in de wond zijn. Er komen steeds meer geluiden die pleiten voor een migratiestop en dichte (buiten-) grenzen maar Kurz is een van de weinige die ook concrete maatregelen durft uit te spreken, door wil zetten én dit ook kán.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten