PieterOmtzigt

Pieter Omtzigt: 'Linkse tegenbegroting kost Nederlands huishouden €750,- per jaar extra'

Geen categoriesep 19 2018, 17:00
Ach kijk, PvdA, SP en GroenLinks kwamen vanaf de zijlijn met een tegenbegroting. Daar staat natuurlijk van alles in over wat beter kan en waar het geld eigenlijk heen zou moeten, maar ze benadrukken niet hoe dit precies wordt bekostigd! Daar komt Pieter Omtzigt fijn in beeld!
Hier de Tweet die het mooi helder weergeeft:
[embed]https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/1042411488911273985[/embed]
Omzigt heeft de plannen van de SP, GroenLinks en de PvdA haarfijn door. Daarin valt te lezen dat de drie partijen zo'n 5,9 miljard euro extra hebben opgenomen in hun begroting. Dit bedrag komt tot stand door 'af te zien van de vlaktaks', wat in de volksmond gewoon betekent dat er, als het aan hun ligt, meerdere belastingschijven blijven bestaan en deze drie partijen 5,9 miljard euro aan inkomsten toeschrijven aan een flinke belasting op onder andere loon.
Het populisme van beter onderwijs, méér geld naar de politie en de zorg, 'het aanpakken van grote bedrijven' (maar niet te hard, haha) en iedereen maar gewoon een woning beloven, komt dus met een prijskaartje: €750,- per huishouden per jaar!
Nu zullen de PvdA, SP en GroenLinks natuurlijk over elkaar heen struikelen om te krijsen dat het gaat om solidariteit, het allemaal nog hypothetisch is en men een deel van die €750,- op een of andere manier wel terugverdient, maar het punt blijft. Gemiddeld zevenhonderdvijftig euro per huishouden, per jaar.
Dat is natuurlijk óók nog even een dingetje hè? 'Gemiddeld', want als er geen vlaktaks (zelfde percentage belasting voor iedereen) is maar diverse schijven, dan kun je er donder op zeggen dat grootverdieners worden kaalgeplukt en iedereen die íets meer verdient dan het bedrag waardoor je €750,- zou betalen, wellicht zo de €1000,- aantikt! Wat een mafkezen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten