snapshot3

FEEST! Alexander Pechtold houdt het voor gezien: verlaat de Tweede Kamer

Geen categorieokt 06 2018, 18:00
Yes, yes, yes!
Het gebeurt niet zo heel vaak, maar vandaag is er zowaar reden voor een politiek feestje. Alexander Pechtold heeft vandaag tijdens het D66-congres namelijk bekend gemaakt dat hij aftreedt als Tweede Kamerlid en dus ook als fractieleider van zijn antidemocratische club. Natuurlijk zal hij binnenkort ongetwijfeld een mooie positie krijgt van het partijkartel -- als commissaris van de koningin of burgemeester -- maar hé, voorlopig zijn we van hem af. En, laten we wel wezen, als burgemeester of iets dergelijks heeft hij natuurlijk minder in te brengen dan als fractievoorzitter van een coalitiepartij.
Volgens Pechtold besprak hij vorig najaar al "met zijn familie" dat hij het Binnenhof dit jaar (mogelijk) zou verlaten. Klinkt leuk, maar dat is natuurlijk je reinste flauwekul. Meneer houdt ermee op omdat D66 totaal in elkaar is gestort in de peilingen én omdat hij zijn imago te grabbel heeft gegooid met een wanstaltige, onverantwoorde affaire. Hilarisch genoeg beweert Kereltje dat die perikelen niets -- maar dan ook echt helemaal niets! -- te maken hebben met zijn beslissing:

In zijn afscheidstoespraak hield hij een pleidooi voor het compromis en redelijkheid. „Vanuit de overtuiging dat de overgrote meerderheid van Nederland zich niet herkent in extremen.” Pechtold zei met klem dat zijn vertrek niet met de recente negatieve publciteit te maken heeft. De D66-leider raakte de laatste weken in opspraak nadat een ex-vriendin de publiciteit zocht over een verbroken relatie met hem. ,,Ik heb al voor die kwestie besloten dat het tijd was voor een nieuwe generatie.’’

Haha! Tuurlijk, Alex!
Nou ja, wat boeit het. Het belangrijkste is dat de landelijke politiek ein-de-lijk verlost is van deze vervelende, antidemocratische, elitaire, arrogante vent.
Wat is het een schitterende dag, zeg! Proost!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten