1 minuut bij specialist: 254,60 euro

Geen categoriesep 13 2014, 17:00
Prijzig.

Een handeling van nog geen minuut door een specialist in een Nederlands ziekenhuis heeft een 72-jarige vrouw 254,60 euro gekost. Dat schrijft De Telegraaf. Mieke Romeijn uit Drunen (nabij 's Hertogenbosch) had in maart jeuk in haar oor en probeerde dat met een wattenstaafje te verhelpen. "Toen ik het stokje uit mijn oor haalde, zag ik dat het stukje eraf was gegaan", aldus Romeijn. Ze probeerde het zelf te verwijderen, maar dat lukte niet. Toen ook haar huisarts er niet in slaagde, ging ze naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis. 

Nu ga ik - in de ogen van sociaaldemocraten - iets heel geks zeggen schrijven: dit probleem wordt niet veroorzaakt door te veel, maar door te weinig privatisering. Overheidsbemoeienis drijft de prijzen van de zorg op... en leidt er tegelijkertijd toe dat de kwaliteit daalt.
Geef deze hele markt vrij, maak het volledig transparant, stel mensen in staat om snel en gemakkelijk over te stappen van verzekering en van arts/ziekenhuis, et voila: u en ik gaan er flink op vooruit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten