12 jaar celstraf voor leider terroristenclub Sharia4Belgium

Geen categoriefeb 11 2015, 13:55
In België geen D66-rechtspraak.
D66-rechters die niets begrijpen van de dreiging van het islamitisch terrorisme kennen ze niet bij onze zuiderburen. In een megaproces tegen Belgische jihadi's die in België wonen, naar Syrië zijn afgereisd of naar Syrië zijn geweest en weer zijn teruggekomen zijn vandaag heel behoorlijke celstraffen opgelegd. Bekijk dit lijstje van de Belgische krant van De Standaard maar: de ene na de andere jihadi krijgt jaren celstraf.
Sharia4Belgium-leider Fouad Belkacem heeft 12 jaar celstraf gekregen, omdat de rechtbank hem ziet als dé leider van de islamitische terreurclub die de afgelopen jaren veel in het nieuws was. Belkacem wordt gezien als degene die talloze moslimjongeren heeft beïnvloed met zijn radicaal-islamitische en ondemocratische ideeën, hij stoomde de moslims klaar "voor de gewapende strijd waarin geen plaats is voor democratische waarden" aldus de rechter.
Helaas is de straf niet zo hoog als de eis van het Openbaar Ministerie:
De straf is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. Het OM wilde dat Belkacem vijftien jaar cel en een boete van 30.000 euro zou krijgen. Het OM bestempelde Belkacem als de onbetwiste leider van de groep die maar één doel had: het omvergooien van de democratie en het oprichten van een islamitische staat. Belkacem heeft altijd gezegd alleen te willen provoceren.
Het is een prima uitspraak als je het mij vraagt. We moeten in Nederland net zulke hoge straffen, en het liefst nog wat hoger, uitdelen aan polderjihadi's die de democratie willen omverwerpen en naar Syrië afreizen om zich aan te sluiten bij een van de talloze islamitische terreurorganisaties daar. Nu laten we teveel van die moslimextremisten wegkomen met slappe straffen of zelfs helemaal geen straffen. Er is alleen wel één nadeel aan het Belgische rechtssysteem:
https://twitter.com/DJMatthewDalton/status/565472021287804928
Ik verwacht niet dat Belkacem over twee jaar weer vrijkomt, maar in theorie zou het kunnen. Voor nu is hij in ieder geval van de straat geplukt. Hij kan niemand meer beïnvloeden met zijn haat jegens het vrije Westen. Dat is geweldig. Wanneer gaan wij 'onze' jihadi's voor jaren achter de tralies stoppen? Daar worden de straten van Nederland alleen maar veiliger van, en de minderheden in Syrië en Irak hoeven dan in ieder geval niet te vrezen dat het islamitische terreurleger nog groter wordt dankzij de komst van nieuwe polderjihadi's.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten