2014 wordt het jaar van de waarheid

Geen categoriejul 24 2013, 14:03
Er staat ons een mooie uitdaging te wachten.
In 2014 kan alles bij het oude blijven, maar er kan ook veel veranderen. Heel veel zelfs. In dat jaar vinden er namelijk niet alleen Europese, maar ook gemeenteraadsverkiezingen plaats. De kans is groot dat u zich normaal gesproken niet druk kan maken om dat soort verkiezingen - het zijn de landelijke, nationale verkiezingen die het bloed van de meeste Nederlanders werkelijk doet stromen - maar dit keer moet u daar echt anders over denken... en er dus ook op een andere manier mee omgaan.
2014 wordt namelijk het jaar van de waarheid. Zo is de kans aanwezig dat het kabinet Rutte II valt. Als rechtsmenschen moeten we daar dan bovenop zitten: er moet druk worden uitgeoefend op partijen zoals PVV, VVD, CDA, SGP en ChristenUnie, en politici die ons de afgelopen jaren hebben verraden moeten ontslagen worden. Zij kunnen en mogen geen respijt krijgen. Een voortijdig einde van de regering moet aanleiding zijn tot een enorme grote schoonmaak.
Ook de Europese verkiezingen van volgend jaar zijn bijzonder belangrijk. Ik geloof dat het bijna niet meer mogelijk is om nog uit de euro / EU te stappen, maar we kunnen dat natuurlijk wél proberen. Daarnaast is het aan ons om ervoor te zorgen dat Nederland wat bevoegdheden terugkrijgt van Brussel, en dat Van Rompuy en co. in hun hok worden gezet. Brussel moet niet groter, maar kleiner worden. Als liberalen, libertariërs en conservatieven is het aan ons om daar iets aan te doen.
De gemeenteraadsverkiezingen zijn ook al van levensbelang. Die geven namelijk maar al te vaak de aanzet tot grote veranderingen op landelijk niveau... én ze bieden aankomend talent de mogelijkheid om de nodige ervaring op te doen, alvorens zich in Brussel of Den Haag te storten.
Bij die verkiezingen moeten de pro-Europese partijen en partijen die doen alsof ze eurokritisch zijn, maar als puntje bij paaltje komt de EU toch in alles steunen, keihard afstraffen... en tegelijkertijd moet ervoor gezorgd worden dat EU-kritische kandidaten / partijen een flinke steun in de rug van ons krijgen, zodat ze in Europa zowaar een keer een vuist kunnen maken.
Ik heb het gevoel dat het volgend jaar - en nu dus eigenlijk al, want de aanloop naar die verkiezingen is al begonnen - echt het jaar van de waarheid wordt. Het is erop of erover voor Nederland: we stellen orde op zaken of het land gaat sneller een meer naar de verdoemenis dan we tot voor kort mogelijk hielden.
Daarom: tijd voor actie. En nee, dat houdt niet alleen in dat u af en toe reacties moet schrijven op diverse websites - hoewel dat natuurlijk van groot belang is! - maar ook dat u zich actief moet bemoeien met de politiek in uw dorp of stad. Hoe meer gelijkgestemden actief worden, hoe groter onze impact zal zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten