2053 moorden in 6 maanden

Geen categoriejul 15 2014, 19:00
Boko Haram
Ik besteedde al eens eerder aandacht aan deze islamitische terreurbeweging in Nigeria. Vandaag wist Human Right Watch te melden dan afgelopen half jaar meer dan tweeduizend niet-islamitische burgers zijn vermoord door de radicale moslims. De mensenrechtenorganisatie voegt er nog aan toe dat de wijze waarop die moorden zijn gepleegd moeten worden gekwalificeerd als 'misdaden tegen de menselijkheid'.
Daar zijn we mooi klaar mee dan. Alleen al bij bomaanslagen op drukke plaatsen als markten en kerken zijn meer dan 400 mensen omgebracht, aldus HRW. In mei viel Boko Haram twee naast elkaar gelegen dorpen aan, doodde 336 inwoners en brandde de plaatsen plat. Een maand later kwamen naar verluidt 110 mensen om bij een aanval op een dorp. In februari vergrendelden strijders de deuren van een jongensslaapzaal op een middelbare school en staken die in brand. 59 jongens lieten hierbij het leven. HRW:

"Wreedheden begaan als onderdeel van een wijdverbreide aanval op burgers vormen misdaden tegen de menselijkheid, waarvoor de verantwoordelijken ter verantwoording moeten worden geroepen."

De enige manier om dit te stoppen is een totale ontmanteling van de terreurbeweging, anders blijft het geweld net zolang doorgaan totdat Nigeria een extremistisch islamitische staat is geworden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten