22 mei: Dag der Democratie

Geen categoriemei 07 2014, 18:59
Indiase mango's. Downloaden. Plastic tasjes. Megatrucks. Chocoladesigaretten. Hoge bankiersbonussen. Kinderboeken met klassieke mannelijke en vrouwelijke rolpatronen. Pakjes met 10 sigaretten. Belastingontwijking. Een gloeilamp van 60 Watt. Haaienvinnen. Kruidengeneesmiddelen. De mentholsigaret. 2300 andere baggerproducten.
Zomaar, ten geleide, een greep uit de dingen waar de EU haar befaamde MAG NIET!-glittersticker op heeft geplakt. Maar ho. Stop de persen. Ik vergeet het meest recente, meest impact hebbende en meest democratievernielende verbod: Nederland mag haar verkiezingsuitslag pas op 25 mei bekendmaken. Dit was afgelopen week al een hot item bij vooral enigszins eurokritische media en fora. Op zich is het verbod al ironisch genoeg natuurlijk. Verbieden en verplichten doet de EU maar al te graag, maar verkiezingen kunnen ze niet op één dag organiseren. De Polen moeten wel hun stucwerk afkrijgen en niemand komt aan het vroeg pensioen van de Grieken.
Goed, zonder gekheid nog even een korte uitleg. De EU is bang dat de verkiezingsuitslagen in andere lidstaten worden beïnvloed als landen als Nederland en het Verenigd Koninkrijk, die als eerste stemmen en waar eurosceptische partijen gaan winnen, de uitslag eerder publiceren. Met andere woorden, het plebs in de overige provinciën lidstaten mag niet worden beïnvloed door Eurosceptisch stemvee in Nederland en het VK.
Enfin. Ondanks dit gezever is 22 mei geen doorsnee donderdag. Ook geen gemiddelde verkiezingsdag zoals alle andere. Zoals deze column al kopt, beschouw ik 22 mei als de Dag der Democratie. Niet alleen kunt u uw democratisch recht uitoefenen om tegen deze supranationale horrorinstelling te stemmen of kunt u er zelfs voor kiezen om dit imperialistisch instituut niet te erkennen door niet te gaan stemmen. Ook kunt u uw met woede doordrenkte en chronisch geërecteerde middelvinger trots in de lucht houden door Stijlloze Stemmenteller te worden. Ik roep dan ook op om beide dingen te doen. 
U gaat als Stijlloze Stemmenteller om 20:30 naar het nabijgelegen stemlokaal en dut in tot een uur of 23:00, als de voorzitter de uitslag bekendmaakt. Zodra hij of zij deze opleest, noteert u de uitslag en geeft u deze door aan Geenstijl. Zij maken er zo een legitieme en uitgebreide EUxitpoll exitpoll van en slingeren het de wereld in. Dit is allemaal volstrekt legaal, maar het is natuurlijk wachten tot Nederland deze maas in de wet moet uitwissen in opdracht van de Europese Unie.
Dit is dus uw enige kans om écht een verschil te maken. Om écht NEE tegen de EU te zeggen. U kunt deel uitmaken van een esoterisch clubje dat bestaat uit een paar honderd hooivorkhoudende stemmentellers dat samen een grote middelvinger naar de ivoren torens in Brussel gaat maken. Grijp uw kans. Doe mee en zeg nee. Voor het te laat is.
Leroy Theuniszen was lijsttrekker van Artikel 50 bij de gemeenteraadsverkiezingen in Roermond
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten