40 procent van de PvdA-kiezers vindt Job Cohen een topper

Geen categoriejun 12 2011, 11:30
Goed nieuws voor Job Cohen vandaag: liefst veertig procent van de PvdA-kiezers vindt dat hij het nog steeds goed doet.
De PvdA-voorman ligt flink onder vuur nu zijn partijgenoten uit de schaduw stappen en ook met naam en toenaam het leiderschap van de 'Burgemeester van Nederland' (haha) bekritiseren. Maar blijkbaar zijn er in de krochten van de samenleving dus echt mensen te vinden die de stotterende faalhaas overtuigend vinden als hij zijn beproefde one-liner "ik heb de cijfers even niet bij de hand" erin gooit, zo vond opiniepeiler Maurice de Hond uit.
Afijn, ik dacht dat jullie het wel leuk vonden dit te weten, maar de echte kwestie is deze week natuurlijk hoe het kabinet zich door de Week van de Bezuinigingen heeft geslagen. En daar kunnen we geen heel duidelijk antwoord op geven. Mark Rutte heeft in ieder geval geen electorale schade geleden en blijft op 32 zetels staan. 65 procent van de VVD-kiezers is positief over de voorgestelde bezuinigingen. PVV-kiezers zijn van de coalite- en gedoogpartijen het meest kritisch en zijn in kleine meerderheid negatief over de plannen (52 procent). Bij het CDA zijn er ruim meer voorstanders (47 procent) dan tegenstanders (32 procent) te vinden.
De kans dat kiezers van oppositiepartijen binnenkort massaal overstappen naar de coalitie, is niet zo groot. Om en nabij de tien procent is ergens een beetje positief over de plannen, 90 procent is dat dus niet. Van PvdA- en SP-stemmers is rond de 90 procent zelfs ronduit tegen de plannen.
Volledige uitslag: VVD 32 (-), PVV 26 (-1), SP 22 (+1), PvdA 21 (-1), D66 15 (-1), GroenLinks 10 (+1), ChristenUnie 5 (-1), PvdD 3 (-). SGP 2 (-), 50PLUS 1 (-1).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten