6 ISIS terroristen opgepakt die van plan waren om een vreselijke aanslag te plegen

Geen categorieapr 23 2016, 18:00
ISIS was weer van plan om een flinke aanslag te plegen.
Dit keer niet in Parijs of Brussel, maar in de Turkse stad Konya. Dat bericht de Times of Israel.
Gelukkig waren de Turkse autoriteiten er waarschijnlijk op tijd bij. Zes ISIS-terroristen zijn namelijk opgepakt. De arrestaties komen kort nadat Israël een waarschuwing deed uitgaan voor Israëlische staatsburgers in Turkije. De waarschuwing? Er zou een aanslag aankomen, Israëli's konden daar weleens het doelwit van zijn.
Maar: joden zijn natuurlijk niet de enige doelwitten van de heren terroristen van ISIS. De Turkse gouverneur van de provincie Konya zegt dat de aangehouden extremisten van plan waren om een aanslag te plegen op Turkse overheidsfunctionarissen "of op strategisch gelegen doelen in de stad." Hoewel hij niet vertelde welke nationaliteit de extremisten hadden wilde hij wel kwijt dat het om buitenlanders ging.
Hoewel er natuurlijk zeker Turkse moslimextremisten zijn is het niet eens zo gek dat het hier om mensen met een andere nationaliteit gaat. Er zijn namelijk nogal wat Europese jihadisten in Turkije... en ook zijn er veel (miljoenen zelfs!) 'vluchtelingen' uit Syrië. Het is bekend dat een flink aantal van deze 'vluchtelingen' feitelijk ISIS-terroristen zijn die de vluchtelingencrisis gebruikt hebben om zichzelf Turkije in te smokkelen.
Het ultieme bewijs? Sinds juli vorig jaar zijn er vier grote aanslagen gepleegd in Turkije. Vier daarvan komen op het conto van ISIS. De meest recente aanslag vond plaats op 19 maart. Daar kwamen toen vier mensen bij om het leven, drie van hen hadden een Israëlisch paspoort.
Hoewel het natuurlijk geweldig is dat deze zes terroristen zijn opgepakt is het belangrijk dat mensen in Turkije niet op hun lauweren gaan rusten. Zo laat Israël weten dat het gevaar van aanslagen overal in het land groot is. In Konya, ja, maar ook in Istanbul, Ankara, en in andere steden waar veel toeristen komen. Dat laatste doet mij vrezen voor steden als Bodrum en Antalya.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten