Liveblog: aanslag op Canadese soldaat

Geen categorieokt 22 2014, 16:31
Een nog onbekende figuur heeft vijf kogels afgevuurd op een Canadese soldaat.
Twee dagen nadat een Canadese islamitische bekeerling een aanslag met zijn auto pleegde op twee Canadese soldaten heeft een tot nu toe onbekende man een Canadese soldaat neergeschoten bij het oorlogsmonument in de buurt van het parlement in Ottowa:
Volgens een ooggetuige gaat het om een man met donker haar en een sjaal om:
Update: Alle gebouwen in de omgeving zijn in lockdown, inclusief het parlement, omdat de schutter vrij rondloopt door het gebied. Omdat de schutter nog niet is opgepakt, kunnen we alleen maar gissen naar de motivatie. Als het weer om een islamitische aanslag gaat, dan is dat de tweede in een paar dagen tijd.
Update II: Goed nieuws: de schutter is doodgeschoten. Het is nog niet bekend wie de schutter is. Updates volgen.
Update III: De woordvoerder van de Canadese minister-president Stephen Harper zegt dat hij in veiligheid is en dat hij het gebied heeft verlaten.
Update IV: Een verslaggever van The Globe and Mail heeft een video online gezet van het moment dat er wordt geschoten in het parlementsgebouw:
Update V: Er gaan geruchten dat er meerdere schutters actief zijn. Let wel: het zijn geruchten. De politie heeft in ieder geval snipers in de buurt neergezet om de situatie in de gaten te houden.
Update VI: Het gaat om drie verschillende schietpartijen, aldus de politie:
Update VII: Dit is ziek. Verschillende ISIS-aanhangers laten via Twitter weten dat ze in hun nopjes zijn met de terreuraanslag:
Update VIII: De Canadese soldaat is overleden, meldt persbureau AFP.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten