Afghaanse voetbaljongen draagt plastic tas als voetbalshirt. Nu mag hij de beste voetballer ooit ontmoeten

Geen categoriefeb 03 2016, 13:00
"Ik houd van Lionel Messi," aldus Murtaza Ahmadi.
De 5-jarige jongen die onlangs een internet-hit werd nadat iemand een foto van hem nam terwijl hij een voetbalshirt droeg van het Argentijnse nationale elftal gemaakt uit een plastic tas, mag zijn grote held binnenkort ontmoeten.
Dit komt kort nadat het jongetje zelf tijdens een interview op Al Jazeera zei:

"Ik houd van Messi en voetbal. Op een dag zal ik hem ontmoeten."

Die dag komt sneller dan Murtaza zelf voor mogelijk hield. Mensen van de Argentijnse voetbalbond en het management van FC Barcelona -- zijn club -- doen namelijk hun best om die ontmoeting binnenkort op te zetten. Syed Ali Kazemi van de Afghaanse voetbalbond legt uit:

"We doen ons best om hun ontmoeting te coördineren. De datum en de plaats zijn nog niet duidelijk, maar het is mogelijk dat Murtaza naar Barcelona zal vliegen."

Kazemi voegde daar aan toe dat de Afghaanse bond zijn best zal doen om ervoor te zorgen dat het getalenteerde jongetje een goede voetbalopleiding krijgt, en dat hij eens voor het Afghaanse nationale elftal kan spelen.

"We gaan alles in onze macht doen om hem te trainen."

Een schitterend verhaal, en het begon allemaal doordat Murtaza naar zijn 15-jarige broer, Homayoun Ahmadi, rende en hem vroeg om een voetbalshirt te maken uit een plastic zak. Homayoun had het geld niet om een echt shirt te kopen, dus toog hij snel aan het werk. Toen hij de plastic zak veranderd had in een shirt gaf hij het aan zijn broertje, die vervolgens maar wat trots ging voetballen.
Wat een schitterend verhaal en wat ongelooflijk mooi dat Lionel Messi dit wil doen voor een jonge, arme fan in het door oorlog verscheurde Afghanistan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten