Ahmadinejad gaat af

Geen categoriemei 05 2012, 20:00
Mooi? Of toch niet?
Mahmoud Ahmadinejad heeft een gevoelige nederlaag geleden: bij de tweede ronde voor de verkiezingen voor het Iraanse parlement hebben zijn politieke bondgenoten forse nederlagen geleden.

De partijen die zijn verwant met Ahmadinejads criticus ayatollah Ali Khamenei behaalden wel veel zetels. Bij de verkiezingen zijn veel onafhankelijke kandidaten gekozen: een deel van hen kan nog wel Ahmadinejad steunen.

Nu is het aparte dat RTL Nieuws weet te vermelden dat Ahmadinejad berucht is vanwege zijn uitspraken over Israël. Nou, in het westen misschien, maar in Iran zelf denkt men daar toch net een beetje anders over. Khamenei is het bijvoorbeeld echt wel met Ahmadinejad eens, wanneer hij zegt dat hij de joodse natie-staat van de aardbodem wil vegen.
De strijd tussen Ahmadinejad en Khamenei gaat over andere zaken. Voor het westen geldt dat de huidige situatie wel degelijk nog erger kan worden: op dit moment is het regime verdeeld. Als een Khamenei-kandidaat volgend jaar de presidentsverkiezingen wint is er opeens weer eenheid; dat kán niet goed zijn voor Israel en het westen.
Kortom, laat de twee fracties elkaar maar de tent uit vechten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten