Ajax verliest toptalent aan Real Madrid

Geen categoriesep 12 2014, 17:00
Nee he.
Ajax is een club die het moet hebben van zijn grote talenten. Helaas worden die tegenwoordig keer op keer weggeplukt door andere Europese clubs:

Het ziet er naar uit dat Ajax voor de derde keer in korte tijd een talent kwijtraakt aan een buitenlandse topclub. De 16-jarige Mink Peeters zou op het punt staan om naar Real Madrid te vertrekken. 'Officieel speler van Real Madrid! Super blij met deze kans en ga mijn droom waarmaken!', schrijft de 16-jarige Peeters op Twitter. Op zijn Instagram-account heeft hij een foto geplaatst waarop hij poseert met een shirt van de Madrileense club. 

Spelers als Javairo Dilrosun (Manchester City) en Timothy Fosu-Mensah (Manchester United) gingen Mink deze zomer al voor. Ook zij kozen voor het grote geld. 
Want nee, een andere reden kan ik niet bedenken waarom ze zo'n overstap zouden maken. Bij Ajax kun je groot worden; je krijgt een goede, gedegen opleiding waardoor je op je 22e of 23e weg kan naar het buitenland. Blijkbaar hebben veel jonge spelers daar tegenwoordig geen geduld meer voor; ze willen meteen grof geld verdienen, ook als dat betekent dat ze hun carriere op de lange termijn waarschijnlijk schaden.
Toch moet Ajax zichzelf dit ook aanrekenen. Als club moet je er gewoon voor zorgen dat je toptalenten genoeg voordelen biedt om te blijven. Geef ze dan maar meer geld, een auto van de zaak (waar ze nog niet in kunnen rijden, maar goed) en een mooi appartement om in te wonen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten