Akkoord trekt de kurk uit de Nederlandse economie

Geen categorieapr 29 2012, 10:14
Het is nu 100 jaar geleden dat de Titanic zonk. De vele animatiebeelden die hiervan te zien zijn, doen vooral denken aan de toekomstige Nederlandse economie die als gevolg van het destructieve begrotingsakkoord van VVD en CDA met "economy crushers" D66, Christen Unie en Groen Links zeker ten onder zal gaan.
Wat genoemde partijen maar niet lijken te begrijpen is dat economisch alles valt of staat bij de consumentenbestedingen. Geld moet rollen of het nu gaat om de verkoop en aankoop van huizen, bestedingen aan artikelen of gewoon lekker een dagje uit.
Met dit akkoord is een lastenverzwaring voor de burgers uitgerold die zijn weerga niet kent. Accijnsverhoging, BTW verhoging en slechtere hypotheekvoorwaarden zijn de tools om de Nederlandse consument zo snel mogelijk "koopdood" te maken.
Na de enorme journalistieke "uitglijder" van de Telegraaf vorige week maandag waarin uitgebreid werd getreurd over het niet doorgaan van een zeer slecht akkoord, kwamen er gelukkig de dagen erna allerlei berichten van kwalitatief betere bronnen. Zo berichtte hoogleraar Ewald Engelen dat Wilders de economie had getracht te redden van rampspoed. Ook The Financial Times kwam met een stuk, waarin werd gewaarschuwd om niet naar de EU doctrine te luisteren, maar onomwonden te kiezen voor de Nederlandse economie.
De PVV heeft 7 weken tevergeefs getrokken aan het stuur om een andere koers te bevaren maar kon helaas de andere twee partijen niet overtuigen. Nu koerst de Nederlandse economie vooralsnog richting de fatale ijsberg en wordt het roer angstvallig vastgehouden door Pechtold, Slob en Sap.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten