Al 5000 handtekeningen tegen Duits tolplan

Geen categoriejul 08 2014, 14:00
ANWB-petitie
De ANWB meldt, dat er in één dag al meer dan 5000 mensen de petitie hebben getekend tegen het plan van de Duitse regering om tol te heffen op alle Duitse wegen.
Zoals bekend, was het aanvankelijke plan om alleen buitenlandse automobilisten zo'n tolvignet aan te smeren, maar dat stuitte op Europese discriminatie-wetgeving. Daarop hebben de Duitsers vervolgens iets gevonden: iedereen betaalt, maar de Duitse burgers krijgen het geld terug in de vorm van een verlaagde wegenbelasting.
Overigens geldt het vignet niet alleen voor autosnelwegen, zoals oorspronkelijk de bedoeling was, maar voor alle wegen. Voor pomphouders aan de Duitse grens goed nieuws, want dat maakt het tanken en shoppen over de grens opeens een stuk minder aantrekkelijk.
De toeristenbond vindt dat de omstreden tolheffing discriminerend is voor Nederlanders omdat Duitse inwoners via hun belasting worden gecompenseerd. „Bovendien staat de invoering van tol haaks op het principe van het vrije verkeer voor personen en goederen in de EU”, aldus een woordvoerder van de ANWB. Of dat laatste nu zo'n sterk argument is waag ik te betwijfelen.
Het vignet gaat 100 euro per jaar kosten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten