Alle hens aan dek: eurofiel D66 in opkomst

Geen categoriemrt 26 2014, 18:59
Het grote gevaar is in opkomst.
De afgelopen dagen hebben we het veel gehad over Geert Wilders en diens uitpraken (en die van zijn achterban, overigens) over minder Marokkanen. In de tussentijd is er echter nogal wat gebeurt: zoals Tim vandaag berichtte kan D66 namelijk opeens gezien worden als dé favoriet voor de Europese verkiezingen.
Lees die zin nogmaals: D66 kan opeens gezien worden als dé favoriet voor de Europese verkiezingen. Het is, aldus Tim (en dat klopt), zeer wel mogelijk dat Alexander Pechtolds groepje in mei de grootste van het land wordt.
Nu is er qua Europese standpunten op veel partijen wel iets aan te merken (de VVD praat bijvoorbeeld eurosceptisch, maar stemt eurofiel), maar D66 is verreweg de slechtste van ze allemaal. We hebben het immers over de nationale identiteitsontkenners pur sang. De weg-met-ons-denkers die Nederland het liefst opheffen als soevereine staat en ons allen overleveren aan de helse technocraten in Brussel.
Als dit gebeurt en fractievoorzittter Sophie in 't Veld er met de overwinning vandoor gaat kunnen we onze koffers alvast gaan inpakken. Het is dan namelijk gedaan met ons. Brussel zal nog veel meer macht voor zich opeisen, en de meeste Nederlandse partijen in het Europees Parlement (met in totaal de meeste zetels) zullen er gewoon voor stemmen. Met champagneglas in de hand en een doodenge glimlach op het gezicht.
Brussel is dan namelijk in staat om te stellen dat Nederlanders blijkbaar achter de massale overdracht van bevoegdheden an de EU staat. Niet omdat dit werkelijk zo is - vraag het maar eens aan Jan met de Pet, die ziet meer EU absoluut niet zitten - maar dé eurofiele partij bij uitstek dan de grote winnaar is, wat Van Rompuy en co. de gelegenheid geeft om er weer eens lekker op los te spinnen. En dat op het moment dat de eurosceptische beweging juist groter en invloedrijker dan ooit is in ons land.
Het maakt me niet uit welke partij u van plan bent te stemmen, zolang het maar niet op D66 is. Alexander Pechtold en zijn Europese favoriet Sophie in 't Veld moeten tegen worden gehouden. We kunnen het ons niet veroorloven om de Eurofiele beweging ook maar één 
Bent u het daarmee eens? Help ons dan bij onze Grote Sloop D66-actie. Heeft u links naar artikelen, of video's, tweets, etc. van D66'ers waaruit blijkt wie ze écht zijn, en waar ze werkelijk voor staan, mail die dan naar mij. U kunt mij bereiken op mpfvandergalien AT gmail PUNT com. Ook kunt u (hier en elders) reacties achterlaten met dat soort informatie. Wat u ook doe, zit er niet passief bij en laat D66 niet op slinkse wijze de grootste Nederlandse delegatie in het Europees Parlement worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten