Fout ex directeur kost Ajax miljoenen

Geen categoriejul 12 2014, 17:00
Ploeg loopt miljoenen mis

Ajax had in tegenstelling tot wat algemeen werd aangenomen geen doorverkoopclausule bedongen bij de verkoop van Luis Suarez aan Liverpool. Daardoor kunnen de Amsterdammers niet rekenen op zo'n vijf miljoen euro nu de Uruguayaan overstapt naar FC Barcelona, maar slechts op iets minder dan twee miljoen euro.

Dat is voor een beursfonds-voetbalclub natuurlijk een enorme blunder, die geheel op conto komt van voormalig directeur Rick van den Boog. Bovendien zou Van den Boog nog meer fouten hebben gemaakt bij de transfer van Luis Suarez destijds. Van het transferbedrag van 26,5 miljoen euro zou 7,5 miljoen variabel zijn geweest, maar ook dat geld is niet binnengehaald.
Het is in de voetballerij heel gebruikelijk dat er een 'doorverkoop clausule' wordt opgenomen in de contracten. Sterker nog, het is bij spelers van enige importantie standaard. Bij een doorverkooppercentage van bijvoorbeeld tien procent hadden de Amsterdammers circa 9 miljoen kunnen overhouden aan de deal. Als Van den Boog zijn werk tenminste naar behoren had gedaan. De ploeg moet nu genoegen nemen met een schamele twee miljoen. Foutje bedankt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten