Anouk bewijst weer eens dat zangeressen alleen maar mogen zingen

Geen categoriedec 05 2011, 17:44
Ze mogen zich vooral niet uitspreken over politieke dan wel sociale 'controverses'. 
Waarom ik dat zeg? Nou, de vrouw die toch een van de meest succesvolle Nederlandse zangeressen ooit is haalde vandaag fel uit naar Zwarte Piet.
Ja, echt waar.
Volgens deze politiekcorrecte rocker (ik wist niet eens dat je een politiekcorrecte kon zijn, maar afijn, in de grachtengordel kan alles, blijkbaar) moet het maar eens afgelopen zijn met Zwarte Piet.

"Nederland, het is tijd om vaarwel te zeggen tegen zwarte piet. Want hoe je het ook wendt of keert, het blijft achterbaks, hypocriet, lomp, offensief en kwetsend", schrijft Anouk op Facebook.

Als het aan Anouk ligt, ziet het Sinterklaasfeest er heel anders uit. "We kunnen ze laten schminken in alle kleuren van de regenboog...geel, groen, oranje, rood en paars. Hoe leuk! Een kleine moeite toch?"

Beste Anouk, het is niet erg dat je dom bent, maar wel dat je er zo mee te koop loopt. Waarom zou je dat in godsnaam doen? 
Zie je Anouk, er gaat een heel lange geschiedenis vooraf aan de relatie tussen de Sint en zijn Pieten. Jij denkt blijkbaar dat het allemaal puur racisme is - dat is niet zo. Lees de Wikipediapagina van Zwarte Piet er maar op na. Waar het in het kort op neerkomt is dat Zwarte Piet weleens zwart kon zijn omdat hij de hele dag door schoorstenen klimt. Je weet wel: "Zo zwart als roet"? Nou, dat schijnt wel vaker te gebeuren met blanken die door schoorstenen kruipen. Die zitten namelijk vol... ja, voel je hem al aankomen? Roet!

Volgens het Meertens Instituut was Zwarte Piet oorspronkelijk niet zwart, maar blank. Hij heette Jan de Knecht. In Duitsland heeft Sinterklaas ook maar één knecht. Hij heet daar Knecht Ruprecht en is van oorsprong blank. Frankrijk kent ook maar één blanke knecht van Sinterklaas, genaamd Le Père Fouettard. Volgens een andere theorie was Piet oorspronkelijk een Italiaanse schoorsteenveger.

Daarnaast zijn er nog wat andere theorieen die ook al niets, maar dan ook echt niets, te maken hebben met racisme.
Kortom, Anouk, je lult weer eens geweldig uit je nek. Houd je voortaan dus maar gewoon buiten dit soort debatten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten