Demonstranten tegen Israël laten vandaag ware gezicht zien

Geen categorieaug 05 2014, 8:59
Het wordt steeds duidelijker wat de anti-Israël-fanatici voor ogen hebben.
Nu weten we al dat een niet onaanzienlijk deel van de zogenaamde "pro Gaza"-demonstranten een ronduit ranzige agenda hebben van 'antizionisme' en Jodenhaat - dat hebben de demo's van de afgelopen weken wel bewezen - maar vandaag laten ze tijdens een illegale demonstratie helemaal hun ware aard zien.
De illegale demonstratie die vanmiddag om 12 uur begint is bedoeld om de Israëlische ambassade te blokkeren. Er is geen vergunning voor aangevraagd en de gemeente heeft er dus ook geen toestemming voor gegeven. Het wordt, kortom, een illegale actie waarop keihard moet worden gehandhaafd door gemeente en politie.
Dat de demonstranten dat zelf ook weten, blijkt wel uit de aankondiging, waar ik gisteren over schreef. Citaat van een deel van de aankondiging op Facebook:

Let op! We gaan de wet breken. We gaan de ambassade of weg blokkeren en gaan daar niet vrijwillig weg totdat onze eisen worden ingewilligd. Wij zullen ons niet verzetten tegen de politie, maar laten ons indien nodig bewust arresteren.

De demonstranten laten zich bewust arresteren - als ze inderdaad met een grote groep durven te komen vanmiddag (wat natuurlijk nog maar de vraag is). Dat vinden ze natuurlijk fantastisch, want dan kunnen ze zeggen dat de agenten "zionistische fascisten" zijn en dat "de Joden" de macht hebben in de wereld. Ofzo.
De demonstranten weten in ieder geval wat ze krijgen als ze worden opgepakt: ze mogen maximaal zes uur worden vastgehouden en ze krijgen een schikkingsvoorstel van een paar tientjes. Dat soort informatie delen ze allemaal op de Facebook-pagina van de demonstratie. O ja, de radicale dames en heren willen op een wel heel sneaky manier verzamelen in de buurt van de ambassade van Israël, zodat de politie helemaal niks kan doen voordat de actie begint, behalve aanwezig zijn en afwachten.
Lees maar:

Let op! Kom in kleine groepjes, en wees daar exact om 12:00, zonder Palestina vlaggen/sjaals om zo min mogelijk op te vallen. Ga rustig zitten aan een van de terrasjes, en trek geen aandacht totdat we gezamenlijk richting de ambassade gaan lopen. Wij gaan met zoveel mogelijk mensen voor de ingang proberen te liggen. Kunnen we die niet bereiken, dan zullen we creatief op de situatie moeten reageren, door bijvoorbeeld een weg in de buurt te blokkeren of er een demonstratie van te maken.

Ook opvallend is deze waarschuwing voor "de media", oftewel de aanwezige journalisten, onder wie ikzelf (Twitter-hashtag van dienst: #illegaledemo).

We laten dit vreedzame en rechtvaardige protest ook niet criminaliseren door de media. Neem je eigen opname-apparatuur mee en film zo veel mogelijk om waarschijnlijke fabricaties van de media tegen te spreken. Ook diegenen die niet meedoen aan de blokkade zijn dus hard nodig!

Er is maar één mogelijke manier van optreden door de politie en hun collega's van BSB vandaag (als de BSB er inderdaad bij is, wat op zich wel waarschijnlijk is): iedere demonstrant zonder pardon wegvegen van het plein voor de ambassade. Dit is geen normale demonstratie die via de reguliere weg in overleg met de gemeente plaatsvindt, maar een illegale actie om in feite de Israëlische ambassade te bezetten. Dat kan echt niet. Dat is gewoon niet veilig.
Wie weet wat de demonstranten, die afkomstig zijn uit de hoek van radicale socialisten en radicale orthodoxe moslims, uitvoeren als ze zo dichtbij de ambassade van het land waar ze zo'n grondige hekel aan hebben kunnen komen. Ik vraag me af of burgemeester Jozias van Aartsen opnieuw als een lafaard wegkijkt en alles maar laat gebeuren in de stad van vrede en recht of dat hij eindelijk de wet handhaaft vandaag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten