Arnon Grunberg: 'Over twintig jaar weet niemand wie die geestesgestoorde Geert Wilders ook alweer was'

Geen categoriedec 12 2016, 11:30
Oh ja, Arnon? Gek. Ik denk juist dat we over 20 jaar heel goed weten wie hij was omdat hij hoogstwaarschijnlijk over niet al te lange tijd premier van ons land wordt. Daarentegen zal jij in de vergetelheid verdwijnen. Misschien dat een paar arrogante quasi-intellectuelen je boeken nog zullen lezen, maar onder 'het gewone volk' zal je een non-entiteit zijn.
En terecht.
Arnon Grunberg heeft een nieuw stukje voor dat vod geschreven -- je weet wel, de Volkskrant. In zijn kulverhaal haalt hij maar weer eens hard uit naar Geert Wilders:
screen-shot-2016-12-12-at-13-03-01
In één columpje noemt Grunberg Wilders dus geestesgestoord, vergelijkt hij hem met een nazi, en -- oh ja -- laat hij ook nog even weten dat Wilders uiteindelijk door iedereen vergeten zal worden. Natuurlijk is het lachwekkend. Als iemand niet snel vergeten zal worden in ons land dan is het Wilders wel. We hebben het ook nog steeds over Pim Fortuyn, die toch een aanzienlijk minder grote rol in onze politiek gespeeld heeft... en Wilders' beste dagen komen ongetwijfeld nog.
Tegelijkertijd is het ook wel weer bijzonder zorgwekkend dat zo'n links haatmannetje dit soort onzin opschrijft. Het is namelijk een teken dat hij echt compleet en totaal geobsedeerd is én dat hij Wilders alleen maar slechte dingen toewenst. Nou is het logisch dat je niet wil dat je politieke tegenstanders iets voor elkaar krijgen, maar bij Grunberg lijkt de grens tussen het politieke en het private totaal te vervagen. Je ziet hem hopen dat Wilders eenzaam en alleen sterft, omringd door helemaal niemand behalve een paar aasgieren die zich te goed doen aan zijn uitgemergelde lijf.
Misschien dat Arnon maar eens een pilletje tegen depressiviteit moet nemen. Die dingen helpen echt, Arnon. Maak er gebruik van!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten