Asielzoekers staan in Amsterdam boven de wet

Geen categorieaug 19 2014, 11:00
Falend beleid
De groep van 120 uitgeprocedeerde asielzoekers, die al 2 jaar van hot naar her door Amsterdam zwerven hebben een nieuwe vluchtlocatie gevonden. Ze hebben opnieuw een pand gekraakt. Dit leidde tot Kamervragen van VNL (Bontes/Van Klaveren) aan minister Opstelten:

1. Bent u bekend met het bericht 'Asielzoekers blijven gemeente tergen'*?

2. Klopt het dat de uitgeprocedeerde asielzoekers van 'We are here' doorgaan met hun wetsondermijnende gedrag en opnieuw een pand hebben gekraakt? Zo ja, kunt u aangeven hoe dit gegeven zich dit verhoudt tot de anti-kraakwet?

3. In hoeverre deelt u de visie van onze fractie dat deze groep op geen enkele manier opvang dient te krijgen, waar mogelijk vastgezet en ten slotte uitgezet dient te worden?

4. Bent u bereid om steden als Amsterdam, die de structurele ondermijning van de wet door uitgeprocedeerde asielzoekers blijft faciliteren, een strafkorting te geven op de uitkering uit het gemeentefonds? Zo neen, hoe gaat u dit soort gemeenten dan tot de orde roepen?

5. Ziet u in dat het Nederlands asielsysteem totaal faalt als het gaat om het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers? Zo ja, welke maatregelen gaat u treffen ten einde dit probleem op te lossen?

6. Wanneer wordt er in Brussel nu eens met de vuist op tafel geslagen en geeist dat Nederland een opt-out krijgt op immigratie omdat anders de constructieve opstelling van ons land zal wijzigen?

*Telegraaf, 19 augustus 2014

Het is inderdaad de vraag waarom ons uitzettingsbeleid niet werkt. In een land als Portugal bijvoorbeeld, toch ook een EU-lidstaat, is dat geen enkel probleem, waarom hier dan wel? Het Nederlandse asielbeleid is één totale Faal, met een hoofdletter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten