Assad doet concessies

Geen categoriemrt 26 2011, 16:08
De Syrische dictator Bashar Al-Assad komt zijn protesterende volk een beetje tegemoet. Vandaag zijn er ruim tweehonderd politieke gevangenen vrijgelaten.
De meeste van deze gevangen zijn, aldus Nu.nl, "Islamieten". Aangezien de meerderheid van de bevolking zijn in Syrië is dat weinig verrassend. Volgens mij bedoelt Nu.nl dan ook "fundamentalistisch Islamitisch" of "Islamistisch". Je zou denken dat zo'n nieuwssite het verschil begrijpt. Blijkbaar dus niet.
Syrië doet een beetje denken aan Jemen: Assad is alles behalve een vriend van het westen. Sterker nog, hij is een uitgesproken vijand. Hij haat Israël hartgrondig, steunt verscheidene terreurorganisaties en helpt Iran waar hij maar kan. Met andere woorden, de man is een absolute verschrikking.
Aan de andere kant kon het weleens zo zijn dat in ieder geval een significant deel van de betogers radicale moslims zijn. Als westen wil je buitengewoon graag af van Assad, maar om hem nou te laten vervangen door een Al Qaeda-leider... Tja, dat kan de bedoeling niet zijn.
Overigens zijn dit wel aannames van mijn kant: ik struin het internet af naar informatie over de Syrische oppositie. Als er daar seculiere, liberale krachten zijn zou dat natuurlijk bijzonder goed nieuws zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten