Assad verwoest Daraa

Geen categoriemrt 15 2012, 17:00
Weer een stad die eraan moet geloven.
Bashar al-Assad heeft de aanval ingezet op Daraa, één van de Syrische steden die de oppositie steunen. Zoals gebruikelijk liegt het gebruikte geweld er niet om:

Volgens het in Londen gevestigde Observatorium voor de Mensenrechten zijn bij het offensief tegen Daraa al dertien burgers om het leven gekomen.

Het regeringsleger lijkt de smaak te pakken te hebben nu het eerder deze week de noordelijke stad Idlib op de opstandelingen heeft heroverd. Idlib was een van de bolwerken van het Vrije Syrische Leger. Na een maandenlange campagne tegen de opstandelingen in de centraal gelegen stad Homs wist het Syrische leger die stad op 1 maart te heroveren.

Het vervelende is dat het westen in deze situatie natuurlijk geen goed kan doen. Aan de ene kant kunnen we de oppositie wel helpen, maar vrezen we met grote vrezen dat islamisten het land vervolgens in handen zullen krijgen. Dat is voor ons natuurlijk een onacceptabel resultaat.
Aan de andere kant geldt dat we er ook geleurd opstaan als we niets doen. De Syriërs zullen dan, wellicht terecht, stellen dat onze verhalen over 'democratie' gebakken lucht zijn.
Wat te doen? Dat is de grote vraag die het westen nu al tijden bezighoudt. Voorlopig lijkt het er niet op dat we met een goed antwoord op de proppen kunnen komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten