Asscher probeert kiezers voor de gek te houden: "geen nieuwe coalitie PvdA met VVD"

Geen categoriemrt 20 2016, 21:00
Minister Lodewijk Asscher denkt dat de Nederlandse kiezer op zijn achterhoofd gevallen is.
Dat het allesbehalve goed gaat met de PvdA, is bekend. De linkse partij staat op een historisch dieptepunt in de peilingen, en de vrije val gaat maar door. De sociaaldemocraten kunnen vandaag de dag slechts op acht zetels rekenen. Ja, dat leest u goed: de eens zo grote PvdA is verschrompeld tot een minipartijtje. Ook de VVD verliest flink in de peilingen, maar met 24 zetels zijn ze nog steeds de tweede van het land – na de PVV, die al maandenlang torenhoog peilt.
Maar Lodewijk Asscher denkt toch een succes te kunnen behalen bij de komende verkiezingen. Hij hoopt dat de PvdA de grootste partij wordt, en zegt dat een nieuwe coalitie met de VVD onwaarschijnlijk is. Zo'n combinatie, zegt Asscher, ligt immers niet voor de hand. Goh, dat klinkt bekend! In 2012 beweerden de PvdA en de VVD namelijk precies hetzelfde... Ze zouden écht geen coalitie met elkaar aangaan! Het resultaat: we zitten al bijna vier jaar met een VVD-PvdA kabinet opgescheept.
Asscher maakt grote kans om in oktober de nieuwe lijsttrekker van de PvdA te worden. De partij is de slechte resultaten onder Diederik Samsom meer dan zat, en Asscher zou de PvdA weer naar grote hoogten kunnen stuwen. Als dat zijn ambitie is, zal hij toch echt met een beter verhaal moeten komen. Want hier trapt he-le-maal niemand in. De PvdA gaat de komende verkiezingen naar alle waarschijnlijkheid een nederlaag tegemoet, en als ze de kans hebben om toch weer een coalitie in te gaan, zullen ze dat maar al te graag doen. Als de mogelijkheid zich voordoet, zegt Asscher écht geen nee tegen een ministerschap – ook als dat in een kabinet met de VVD is.
Leuk geprobeerd, Lodewijk. Maar je zult toch echt met iets beters moeten komen om de PvdA weer groot te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten