Bacterie doodt Duitsers

Geen categoriemei 24 2011, 20:52
Onze oosterburen zijn in de ban van een bacterie die, tot dusver, het alleen op Duitsers gemunt heeft. Tot dusver heeft de bacterie waarschijnlijk drie slachtoffers gemaakt, maar van Noord tot Zuid-Duitsland liggen er tientallen mensen in het ziekenhuis.
Het aantal besmettingen loopt snel op, meldden de Duitse gezondheidsdiensten dinsdag. Het eerste slachtoffer is een 83-jarige vrouw, die zaterdag stierf. Ze woonde in Diepholz in de aan Nederland grenzende deelstaat Nedersaksen. Twee andere overleden vrouwen vertoonden symptomen van de bacterie, maar een besmetting is nog niet met zekerheid vastgesteld. Ze woonden in Bremen en in de buurt van Hamburg.
Daar zal het niet bij blijven, vreest directeur Reinhard Burger van het Robert Koch Instituut in Berlijn, de overheidsinstelling voor ziektebestrijding en -preventie. Meer dan tachtig mensen hebben ernstige nierklachten en bloedarmoede, volgens Burger "verschrikkelijk veel”, en een daling is niet in zicht.
De EHEC-bacterie is een schadelijke vorm van een bacterie die normaliter al in de maag en darmen zit. De infectie gaat gepaard met hevige diarree, braken en buikpijn en kan ernstige schade aan de nieren veroorzaken. De bacterie verspreidt zich via voedsel. Het is nog onbekend welk voedsel precies besmet is. In Duitsland wordt aangeraden om de hygiëne in de keuken goed in de gaten te houden
Wat voor de Duitsers geldt, geldt dus ook voor Nederland. Alled goed wassen voordat je het gebruikt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten