Baudet bepleit NExit

Geen categoriemei 20 2014, 13:00
Enige optie
In zijn nieuwste column schrijft rechtshistoricus en publicist Thierry Baudet dat een vertrek uit de EU de enig juiste optie is voor Nederland. Baudet:

"De EU kan niet anders dan een federale staat worden. Anders implodeert zij. Maar een federale staat zal nooit kunnen werken op het Europese continent. De verschillen zijn daarvoor te groot. Er is geen volk. We verstaan elkaar niet. Het leidt tot bureaucratisch despotisme. Daarom is het enige – daadwerkelijk realistische – alternatief een geordende ontmanteling of, indien we geen andere landen meekrijgen: unilaterale uittreding."

Een vertrek dus en zonodig door middel van een Alleingang. Vergelijk deze intellectueel eens met de vorige -Geert Mak- en zie het verschil in lef en gezond verstand. Maar mensen als Rinus van Schendelen proberen zijn gedachten te diskwalificeren als 'jeugdzonden'. Een beproefde taktiek om de 'tegenstander' monddood te maken.
Maar Baudet heeft gewoon gelijk waar hij zegt:

"Via kleine, ogenschijnlijk pragmatische stapjes leidt de EU onvermijdelijk tot een federale staat. Er is geen ontkomen aan. Haar functioneren is instabiel, steeds is nieuwe bevoegdheidsoverdracht noodzakelijk, totdat het eindstation is bereikt: de vorming van een nieuwe staat. Natuurlijk, dat kun je willen – maar zeg dat dan ook eerlijk. Al die deftige krantenlezers en hoogleraren Europese studies en politicologie, al die ambtelijke bestuurders en journalisten, al die mensen die mij ‘wel erg uitgesproken’ vinden, die zichzelf complimenteren met hun ‘realisme’, hun ‘nuance’, hun ‘matiging’ en ontwikkelde inzicht in de complexiteit der dingen: ze missen eigenlijk gewoon het overzicht. Ze hebben niet door wat er gaande is."

Ik zou het niet beter geformuleerd kunnen hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten