Beschamende vertoning van jammerende studenten

Geen categoriemrt 21 2011, 17:45
'Overheid en universiteitsbesturen spannen samen om bezuinigingen af te wentelen op studenten.' Dat zeggen de studenten die vandaag getracht hebben het Erasmusgebouw in Nijmegen te bezetten. Geheel terecht ging het universiteitsbestuur niet met ze in onderhandeling en is de bezetting beëindigd door de politie. Eigen schuld, dikke bult. Hadden ze maar niet zo kinderachtig moeten doen.
De studenten kwamen in opstand tegen het prachtplan van de VSNU. Dit plan joeg de studenten schrik aan, omdat het kan betekenen dat er een einde zal moeten komen aan hun gelanterfanter.
In plaats van te beamen, dat het inderdaad redelijk is om te stimuleren dat eventuele uitloop beperkt blijft tot een jaar, geven de studenten een mooie hellend vlak-redenering:

“Opleidingen zullen verdwijnen, docenten verliezen hun baan, het MBO moet 170 miljoen inleveren, HBO-ers wordt het financieel onmogelijk gemaakt door te stromen naar de universiteit en de studiefinanciering en OV verdwijnen voor studenten in de masterfase van hun opleiding. Dit raakt iedereen die met onderwijs te maken heeft, en gezien het belang van kennis voor de economie, is dat iedereen.”

Ik heb een betere formulering van de gevolgen van de plannen van de VSNU: 'alleen nog mensen op de universiteit, die op de universiteit horen'. Dat betekent dat je kunt en wilt studeren. Niemand heeft er namelijk belang bij, dat er veel mensen op de universiteit kunnen studeren, als dit betekent dat het niveau drastisch keldert.
Maar studenten komen tegenwoordig niet meer naar de universiteit om te studeren. Om zeker te stellen dat er niet te veel van ze geëist wordt, willen ze meer inspraak.
Meer inspraak? Hallo! Lopen jullie 50 jaar achter? Onze voorouders hebben jaren geleden al bedongen dat er talloze studentenraden, studentleden in commissies en student-bestuursleden zijn. Inspraak genoeg. Al die inspraak willen we helemaal niet meer! Het is eerder 'lastig' om naast de studie en het studentenleven, ook nog in een medezeggenschapsraad plaats te hebben. Studenten moeten tegenwoordig betaald worden om deel te nemen aan die commissies en studentenraden, anders is er geen student die zich geroepen voelt om dat te doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten