Bescherm de vrijheid van meningsuiting!

Geen categoriesep 22 2011, 11:29
Twee Mohammed-cartoonisten ontsnappen wederom aan de dood.
O, wat waren we met z'n allen blij toen de Amsterdamse rechtbank eerder dit jaar Geert Wilders geheel vrijsprak. Het vertrouwen in de rechtspraak kreeg zelfs zomaar een boost, en de vrijheid van meningsuiting was op het nippertje gered uit de klauwen van de politiek correcten.
Ook ik was erg blij, maar schreef toen al dat hiermee de kous nog lang niet af was. Ok, we hebben nu dan wel eindelijk eens duidelijk dat de vrijheid van meningsuiting in Nederland in juridische zin erg ruim is, erg fijn. Dat laat echter onverlet dat de vrijheid van meningsuiting feitelijk nog wel degelijk wordt ingeperkt door (de dreiging met) geweld, vanuit met name islamistische hoek.
Recent sprongen er in dat opzicht twee gebeurtenissen in het oog. Vorige week werd bekend dat er een man in Noorwegen is aangehouden die van plan was de Deense cartoonist Kurt Westergaard te vermoorden. Westergaards Mohammed-cartoon maakte in 2005 onderdeel uit van de cartoons die aanleiding gaven tot de Deense cartoonrellen. Gister werd ook nog eens bekend dat de Zweedse cartoonist Lars Vilks is ontsnapt aan een moordaanslag. De Zweedse politie pakte drie mannen op die van plan waren de cartoonist die de islamitische profeet Mohammed als een hond tekende om te leggen.
Het geeft maar weer eens aan dat de Staat niet alleen zijn handen zoveel mogelijk van de vrijheid van meningsuiting af moet houden, maar tegelijkertijd ook de handen uit de mouwen moet steken om die vrijheid van meningsuiting te garanderen. Dat moet gebeuren door mensen die door middel van (het dreigen met) geweld het publieke debat willen frustreren keihard aan te pakken.
Geen straf is zwaar genoeg voor hen die het fundament van vrije westerse samenlevingen opzettelijk ondermijnen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten