Bijstandsmoeders blijven rijk zonder te werken

Geen categorieokt 02 2014, 20:00
Uitkeringsfeestje.
In Nederland ben je beter af in de bijstand dan wanneer je een baan hebt voor het minimumloon, of zelfs iets meer dan het minimumloon. Een aantal dagen geleden berichtte Das Kapital hier al over, maar nadat de professionele crybabies van Sargasso er nog een plasje over hadden gedaan, zag de site over financiën zichzelf genoodzaakt een paar aanpassingen te maken:

Afgelopen weekend schreven we dat een bijstandsmoeder met twee kinderen op de middelbare school dankzij allerlei gemeentelijke regelingen zelfs boven de €2.000 netto per maand kon uitkomen. We zijn dagen aan het rekenen geweest, riepen de hulp van het Nibud in, vroegen berekeningen bij Sociale Zaken op omdat het zo ongelooflijk ingewikkeld is. Op basis van de reacties hebben we nog een keer naar alle cijfers gekeken en een aantal dingen aangepast: we bleken ten onrechte de alleenstaandeouderkorting opgeteld te hebben bij de netto uitkering. Nibud hield eerst vol dat dat klopte, maar bevestigde gisteren dat die inderdaad met de netto uitkering wordt verrekend. Aan de andere kant hadden we de werkenden in ons voorbeeld ten onrechte een combinatiekorting toegekend, die geldt namelijk alleen voor ouders met kinderen onder de 12 jaar. Zij krijgen overigens nog wel een verhoging van de alleenstaandeouderkorting erbij. Ja mensen, zo ingewikkeld hebben we ons systeem gemaakt, met 11 heffingskortingen.

Of eigenlijk dus geen aanpassingen, want de waarheid blijft gewoon als een paal boven water staan: je kan in dit land beter een uitkering hebben dan een baan tegen minimumloon. Dát is dus hoe ongelooflijk belachelijk riant we onze bijstand hebben ingericht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten