Bijstandtrekkers weigeren baan; geen consequenties

Geen categorienov 06 2010, 11:30
357 bijstandtrekkers in Huizen weigerden onlangs een baan. Het gevolg van een dergelijke actie is, zou je denken, dat ze flink gekort worden op hun uitkering. Immers, waarom je hand ophouden als je ook gewoon je eigen broodje met pindakaas kan verdienen?
Tsja, klinkt allemaal harstikke logisch, hoor, maar niet in het Nederland van 2010. Want tegenwoordig vinden we het blijkbaar prima dat mensen de hele dag Oprah Winfrey kijken en u en mij dwingen hun (financiëel) geheel te onderhouden.

De uitkeringstrekkers maakten kans op de functie van wijkagent. Daarvan heeft de gemeente er nu vier, maar dat moeten er acht worden. Met een dergelijke baan kan iemand binnen een paar jaar doorstromen naar een beveiligingsbedrijf.

Desondanks werd het aanbod van de gemeente massaal geweigerd: de Huizenaren blijven toch liever hun hand ophouden bij de gemeente. Zij die het aanbod weigerden, werden niet gekort op hun uitkering.

De partij van, voor en door mafketels en luiaarden ter plaatse (de PvdA, natuurlijk) heeft al een mooie verklaring: deze mensen zijn niet lui, welnee. De functie-eisen waren gewoon een beetje te hoog.
De eisen, zult u zich afvragen, wat voor eisen? Nou, wijkagenten moeten "goed Nederlands" spreken en "representatief zijn". En volgens de PvdA is dat toch echt teveel gevraagd.
Ongelooflijk.
Als bijstandtrekkers een baan weigeren moet hun uitkering per direct stopgezet worden. Als je niet voor jezelf wilt zorgen, heb je het recht niet te eisen dat anderen het voor je doen.
Ik word er zo moe van dat we dit soort idiote verhalen blijven lezen. Totaal onacceptabel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten