Binnenkort in Frankrijk: het homohuwelijk

Geen categorieapr 13 2013, 13:00
Gelijke rechten voor iedereen.
Steeds meer landen voeren (opeens) het homohuwelijk in. Eerder deze week stemde het parlement van Uruguay er al voor, en het ziet ernaar uit dat Frankrijk binnenkort ook volgt:

Ondanks felle en massale protesten zullen homoseksuele stellen in Frankrijk waarschijnlijk nog dit jaar kunnen trouwen en kinderen adopteren. De Franse Senaat stemde vrijdag in met het wetsvoorstel, nadat een eerste belangrijk artikel uit het voorstel woensdag al was aangenomen met een meerderheid van 179 tegen 157 stemmen.

In mei komt het wetsvoorstel in de Franse Tweede Kamer. Daar zijn de socialisten in de meerderheid, wat betekent dat het voorstel vrijwel zeker zal worden goedgekeurd.
Het is opmerkelijk dat er ineens zoveel landen zijn die het homohuwelijk goedkeuren. In 2001 was Nederland nog het eerste land dat dit deed, nu, 12 jaar later, zijn het er al 12. Frankrijk komt daar volgende maand dus nog eens bij.
Een overwinning voor individuele rechten, natuurlijk. Nu hopen dat andere rechten - zoals de vrijheid van meningsuiting, gelijke rechten man en vrouw, het eigendomsrecht, etc. - binnenkort ook wereldwijd worden gepropageerd. Noem het maar een soort van 'klassiek liberale ontwakening'. Dat zou nog eens wat zijn, niet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten