Bizar: Joodse vrouw in elkaar geslagen om Israël-vlag

Geen categoriejul 31 2014, 18:07
In Amsterdam-Oost zijn Joden niet meer veilig.
Een Joodse vrouw is zwaar mishandeld en met de dood bedreigd omdat ze een Israëlische vlag op haar balkon hing. Nee, dit verhaal gaat niet over de vrouw met een Israëlische vlag op het balkon in Amsterdam-Oost die wordt bedreigd en lastiggevallen door haar buren en woningstichting Rochdale, maar over een ándere vrouw.
Ja, inderdaad. Nog een. Antisemitische incidenten komen steeds vaker voor. Eigenlijk zouden we niet meer moeten spreken van incidenten, maar van een landelijke trend. Citaat van AT5:

Seraphina Verhofstadt werd geslagen in haar maag en gezicht. 'Kankerjood', riepen haar belagers. Ze heeft een zware hersenschudding, gekneusde ribben en verwondingen in haar gezicht. Ook werd er een brandende fakkel naar haar gegooid.

Uiteindelijk wist ze aan haar belagers te ontkomen door met een verfbus te spuiten. Die had ze op zak omdat ze al eerder was bedreigd. Toen riepen jongens dat ze haar keel door zouden snijden.

Zie ook het filmpje van de Amsterdamse stadszender, waarin de vrouw wordt gevraagd naar de aanval op haar leven. En dat allemaal omdat zij een Israëlische vlag op haar balkon hing. Het is werkelijk onbestaanbaar dat dit in Nederland gebeurt. Mijn nekharen gaan ervan overeind staan en de rillingen lopen over mijn rug. Maar we zagen het eigenlijk wel aankomen, toch?
De "pro-Gaza"-demonstraties van de afgelopen weken hebben laten zien dat het antisemitisme springlevend is in Nederland, met name bij het deel van de bevolking dat de islam aanhangt. Ik kan er niks anders van maken. De massale immigratie uit moslimlanden pakt niet bepaald goed uit voor de Joden die nog in Nederland wonen en die een Israëlische vlag op hun balkon willen hangen.
Ik voel me zo machteloos als ik dit soort berichten lees. Wat kan ik zelf doen, behalve erover schrijven en er de schijnwerpers opzetten? Daar denk ik veel over na. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet veel meer kan doen dan wat ik nu al doe. Erover schrijven, er aandacht voor vragen en afdwingen dat de politiek eens wat gaat doen in plaats van alles goedpraten. Want dat is wat de politiek doet op het moment. Wegkijken, wegwuiven en weglopen voor hun verantwoordelijkheid.
We gaan toch zeker niet met z'n allen staan wachten tot het te laat is en de Joden weer worden vervolgd, afgevoerd en vermoord?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten