Bleker laat kip uitsterven

Geen categorieapr 20 2012, 9:00
Verschrikkelijk!

Het korhoen dreigt het eerste 'slachtoffer' van het door staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) ingezette nieuwe natuurbeleid te worden. De bewindsman moet binnen een week maatregelen nemen om te voorkomen dat de laatste korhoenderpopulatie van Nederland op de Sallandse Heuvelrug uitsterft.


De provincie Overijssel liet Bleker onlangs weten dat er in Salland nog twee oude hanen en ongeveer zes hennen rondlopen. Alle kuikens sterven door voedselgebrek. De provincie zou wel wat extra's willen doen, maar vraagt zich af of dat binnen het nieuwe natuurbeleid van Bleker wel passend is en wie dat dan zou moeten betalen.

En waarom precies zou het erg zijn wanneer deze twee hanen en zes hennen het niet lukt om voor nakomelingen te zorgen? Die hebben zichzelf dan mooi uitgeselecteerd. Maar nee, dat mag niet van de linksmenschen. Die hebben het rare idee dat de staatssecretaris van Landbouw ervoor verantwoordelijk is dat iedere populatie van iedere ondersoort op iedere locatie in stand gehouden wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten