Bolletjestruiheld Johnny Hoogerland "overweldigd" door reacties

Geen categoriejul 08 2011, 14:26
Hoogerland heeft het prima naar zijn zin.
De VacansOleilrenner is gisteren namelijk overstelpt door positieve, vriendelijke reacties. Dit omdat hij er tijdens de etappe van donderdag in slaagde de bolletjestrui binnen te slepen.
De witte trui met rode stippen wordt gedragen door de leider in het bergklassement. Het was alweer zes jaar geleden dat de laatste Nederlander, te weten Karsten Kroon, deze trui mocht dragen.
Vanochtend had zijn ploeg ook nog eens een verrassing voor Hoogerland: de Belgische fietsfabrikant Ridley heeft gisteren meteen een speciale bolletjesfiets voor hem gemaakt.
Overigens heeft Hoogerland het prima voor elkaar. Aangezien er vandaag geen bergen voorkomen in de etappe, zal hij de bolletjestrui sowieso twee dagen mogen aantrekken. En wie weet wat hij er zaterdag van bakt; met zo'n trui om de schouders presteert een renner toch altijd beter dan normaal. Misschien dat hij er dus wel een derde dag aan kan plakken; zeker als hij en een stel anderen besluiten om er vandoor te gaan in plaats van de rit rustig in het peleton te volbrengen (wat deze Tour overigens alles behalve 'rustig' is; het is werkelijk een knotsgekke Ronde).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten