Bontes en Van Klaveren maken goede kans

Geen categorieapr 14 2014, 18:59
Een gezond rechts geluid.
Met de opkomst van Artikel50 en natuurlijk de reactivering van de Libertarische Partij hebben de VVD en PVV flink wat mogelijke concurrentie op rechts. Die twee partijen zijn namelijk écht liberaal en worden geleid door mensen met een goede achtergrond, die veel kennis van zaken hebben.
Toch hebben die twee partijen een probleem: ze zijn niet vertegenwoordigd in het Parlement. Natuurlijk zit A50 wel met Daniel van der Stoep in het Europees Parlement - en dat is bijzonder handig - maar wt de Tweede Kamer betreft hebben ze totaal geen invloed. Daar moet je immers zetels voor hebben.
Daarom is het helemaal geen gek idee van Louis Bontes en Joram van Klaveren om hun krachten te bundelen. Zoals onze eigen Trias Politica al schreef op de nieuwshoek:

Na de ruk naar links van de VVD onder Mark Rutte denk ik ook, dat er een gapend gat ligt op rechts. Het eveneens uitgetreden Kamerlid Van Vliet treedt voorlopig niet toe, omdat hij zich wil concentreren op zijn werk als voorzitter van de enquetecommissie die een onderzoek doet naar het functioneren van woningbouw corporaties.

Ik zie het echter wel gebeuren dat hij zich uiteindelijk ook voegt bij zijn voormalige partijgenoten. Als er dan mogelijk nog een paar PVV'ers bijkomen die het gehad hebben met Wilders' leiderschapsstijl heb je het over een volwaardige partij in de Tweede Kamer.
Natuurlijk hebben Bontes en Van Klaveren in zoverre een probleem dat veel PVV-kiezers hen zien als verraders. Die mensen zullen nooit op hen stemmen. Het goede nieuws voor dit ex-PVV duo? Ze hebben dat soort kiezers ook niet nodig. Zij moeten zich juist richten op rechtse mensen die het gehad hebben met de VVD, maar die om wat voor reden dan ook niet op de PVV willen stemmen. Dat soort kiezers vindt het helemaal niet erg dat ze met Wilders hebben gebroken - sterker nog, zij steunen hen daarin.
Er ligt ruimte op rechts. We gaan nu zien welke partij(en) dat gat kan (kunnen) vullen. Van Klaveren en Bontes hebben er in ieder geval de contacten, de media-aandacht, en de ervaring voor. Vergeet niet dat die tweede de 'whip' was van de PVV - en die fractie dus bij elkaar moest houden - terwjil de eerste gezien werd als misschien wel hét grootste politieke talent daar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten